Duurtest BMW iX xDrive40 – Introductie 4489 kilometer

Duurtest BMW iX xDrive40

Na de X komt de Y, maar niet bij e-Drivers.com. We hebben de Tesla Model Y namelijk ingeruild voor een fijn uitgeruste BMW iX xDrive40. Daar zullen we een half jaar mee sturen, en jullie, als EV-liefhebbers over berichten. In tekst en videovorm.

Bij BMW is 2022 het jaar van de elektrische auto’s. De eerste i4’s gaan op dit moment richting hun berijders. Zowel de standaard i4 als de lekker dynamische i4 M50. Bovendien is de uitlevering gestart van de iX. Voornamelijk in de vorm van de 40-versie. De sterkere en ruimere actieradius (WLTP 630 km) biedende iX 50 is niet groots voorhanden, hetgeen te maken heeft met een gebrek aan componenten. Niet alleen BMW heeft last van haperingen in de supply chain, door de pandemie veroorzaakt. Bij vrijwel alle andere automerken stokt de toeleveranciersketen enigszins, waardoor afleveringen niet geheel volgens plan verlopen. Afijn, de iX xDrive40 kan BMW naar hartenlust de showrooms laten uitrollen.

‘In your face’

Neem van ons aan dat we het de komende maanden niet telkens over het uiterlijk van de iX zullen hebben. Maar nu, tijdens dit introductieverhaal, kunnen we best even ‘bomen’ over de ‘aanwezige voorzijde’ van de iX. Waar de BMW iX, kort na zijn lancering, stelselmatig werd vernederd om zijn nep nieren in de dikke snuit, daar blijkt hij in het echt, gewoon onder het natuurlijke zonlicht, eigenlijk best een heel aantrekkelijke auto te zijn. We spraken in september op de IAA in München een tijdje met Adrian van Hooydonk, designbaas bij BMW Group, waarbij hij de nieuwe neuzen van de jongste BMW’s uitlegde. Vooral met betrekking tot de iX is het duidelijk; de auto hoeft niet per se voor het grote publiek een schoonheid zijn. Opvallend, excentriek en met een design dat ‘grows on you’, dat was zijn uitleg. Oftewel, je gaat hem waarderen, na verloop van tijd. Herkenbaar als zijnde een BMW, ook herkenbaar als iX, met een vleugje van dat wat Engelse topsaloons hebben; een voorzijde die keihard ‘in your face’ is. En waarom ook bescheiden zijn? BMW’s innovatieve iX heeft tenslotte tal van mooie vondsten en een revolutionair bouwproces; met een bijpassend, eveneens uniek uiterlijk.

Zo min mogelijk C02

Bij de BMW i4 kun je nog enigszins spreken van het ‘power of choice’ concept waar BMW langzaam vanaf lijkt te stappen. De 4-serie is immers beschikbaar met een diversiteit aan aandrijflijnen. Van een moddervette zes-in-lijn bi-turbo, tot een sympathieke hybride, ja zelfs diesel of natuurlijk geheel elektrisch. De klant bepaalt en die keus hangt niet samen aan een specifiek model. De iX is een heel ander verhaal: de elektrische SUV was van scratch af aan louter als elektrische auto bedoeld. En het grote doel was om tijdens de ontwikkeling, tijdens de bouw van de auto en tijdens het gebruik van de afnemer zo min mogelijk C02 uit te stoten. Nee, geheel C02-neutraal is de iX niet, maar er zijn weinig andere auto’s op de markt die van well to wheel zo weinig koolstofdioxide de atmosfeer in blazen.

Verwennen

De versie die wij rijden zal ons het komend jaar flink verwennen met zijn rijke uitrustingsniveau. Standaard kost een xDrive40 € 87.330,-. Zoals wij de iX hebben, komt de calculator op € 112.817,89. Da’s iets meer dan een standaard iX xDrive50 met zijn dik 110 kWh accu en de daarbij behorende officiële actieradius van goed 600 kilometer. Het leven zit vol afwegingen, ook als je aan de desk zit bij de BMW-dealer. Wat te doen, een moddervet uitgeruste xDrive40 of een iets meer sober aangeklede xDrive50? Laat het afhangen van je mobiliteitsbehoefte. Kom je met gemak uit de voeten met zo’n 300 kilometer rijbereik, zonder bij te laden, pak dan de xDrive40. Of doorsparen tot 135 mille, voor de iX M60, met zijn 619 pk. Dat kan natuurlijk ook.

Wat zit er verder zoal op onze duurtester: BMW Laserlight (€ 2.136,–), stoelventilatie op de voorstoelen (€ 908,–), het panorama dak dat door BMW Sky Lounge wordt genoemd (3.524,–), het Warmte Comfortpakket vóór en achter (€ 1.709,–), Soft Close Automatic portieren (€ 695,–), een trekhaak met elektrisch wegklapbare kogel (€ 1.281,–), BMW Personal CoPilot Pack (€ 2.595,–), de fraaie metaalkleur Sophistograu Brillianteffect (€ 1.295,–), het pakket High Executive (€ 4.995,–), Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound Systeem (€ 5.124,–) en verder nog tal van minder kostbare snuisteren, die het leven aan boord van de BMW iX verder veraangenamen.

Mocht jij inmiddels ook een iX of misschien een elektrische BMW 4-Serie rijden, en je deelt graag je ervaringen met ons, mail dan via redactie@e-drivers.com.

Tekst en foto’s: Werner Budding

Vorig artikelBMW gaat komende zomer al stoppen met de productie van de i3
Volgend artikelRivian begint na enige vertraging opnieuw met serieproductie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in