Duitse handelaar biedt duizend afgedankte StreetScooters aan

Wie kent hem niet, de karakteristieke elektrische StreetScooter waarmee DHL-Deutsche Post ook in Nederland pakketjes bezorgt. Het bedrijf besloot vorig jaar om de productie van de StreetScooter te staken. Een slotenmaker uit Hannover biedt nu duizend afgedankte StreetScooters aan.

StreetScooter

StreetScooter ontstond in 2010 als een start-up uit een project van de RWTH Aachen University. In 2014 nam Deutsche Post het bedrijf overnam om haar bestelwagenpark snel over te laten schakelen naar elektrische aandrijving. De StreetScooter is vooral bedoeld voor distributie binnen de bebouwde kom. Hij heeft daarom slechts een bescheiden accupakket van 20,4 kWh. Daarmee heeft hij een actieradius van ongeveer 80 kilometer. De topsnelheid van de StreetScooter bedraagt 80 km/u en hij mag 650 kilo vervoeren waarvoor een laadbak van 4,3 m² beschikbaar is. Hij is voorzien van verwarming maar heeft geen airco.

De Duitse slotenmaker Bernd Biank heeft duizend afgedankte StreetScooters op de kop getikt en biedt die nu aan voor 8990 euro per stuk. Ze zijn dan rijklaar en hebben ook een nieuwe TÜV-keuring, vertelde Biank aan het Duitse Bild. Negentig procent van de voertuigen die hij heeft gekocht zijn van het eerste productiejaar. Sommige van die ‘Work’ StreetScooters hebben minder dan 100 kilometer gereden. Andere voertuigen hebben tot 30.000 op de teller staan. De levering van reserveonderdelen is voor jaren gegarandeerd, aangezien er nog voldoende voertuigen beschikbaar zijn. Biank heeft drie mensen ingehuurd om de ingekochte voertuigen te repareren. Van de 10 voertuigen blijven er 7 of 8 bruikbare voertuigen over.

Eerste klanten

Wie er meer dan vijftig afneemt, krijgt korting. De eerste kopers zijn er al. Biank heeft inmiddels zo’n 60 à 70 voertuigen verkocht aan onder anderen een hotelier, een hovenier, een apotheek en zelfs een hengelsportvereniging. Ook hebben huiseigenaren gevraagd of zij de accu’s kunnen gebruiken als elektriciteitsopslag voor hun zonnepanelen. De verkoop aan particuliere klanten wordt voor Biank afgehandeld door een autohandelaar in Garbsen bij Hannover.

Vorig artikelOp vakantie met de elektrische auto? Gewoon doen!
Volgend artikelEuropese leveringen Rivian begin volgend jaar van start

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in