BMW ISO Isetta Karo Microlino

Dubbele revival van de BMW Isetta

Eind vorig jaar hebben Micro Mobility Systems en Artega hun geschil bijgelegd. Dit betrof het gesteggel over de introductie van een op de BMW Isetta geïnspireerd elektrische autootje. Het goede – en voor ons onverwachte – nieuws is dat beide bedrijven dit autootje uit gaan brengen.

Revival van de BMW Isetta

En daarmee komt er een soort van dubbele revival van de BMW Isetta, dat kleine mini-autootje uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Prachtig, hoe dit soort iconische concepten dankzij e-mobiliteit nieuw leven wordt ingeblazen. Dit jaar kunnen we de Karo verwachten. Dat is de versie die Artega samen met Paragon en de accufabrikant Voltabox gaat bouwen. Het jaar erna zal Micro Mobility Systems de Microlino op de markt brengen.

Geschil

Micro Mobility Systems had de Microlino bedacht maar wilde de productie in licentie uitbesteden. Het bedrijf dat ging doen, werd door Artega overgenomen. Het leek erop dat Artega die licentieovereenkomst niet nakwam en zelf een soortgelijk model (de Karo dus) ging bouwen. Dat was ook de aanleiding voor het geschil, dat nu gelukkig is bijgelegd. Volgens de schikking met Micro Mobility Systems mag Artega nu de Karo-Isetta als zelfstandig product produceren en op de markt brengen. Vandaar dat Artega ook de naam Isetta-Karo gebruikt.

Artega Isetta-Karo

Artega Karo

De Karo van Artega heeft een topsnelheid van 90 km/uur en kan op een acculading meer dan 200 kilometer rijden. Hij schijnt door de erfgenamen van de Isetta-bedenker Ermenegildo Preti officieel te zijn aangemerkt “als de opvolger van de Isetta”. Je kunt de Isetta-Karo nu al bestellen, de eerste leveringen staan gepland voor april aanstaande. Artega biedt de auto in twee uitrustingsvarianten aan: de “Intro”-serie in beperkte oplage en de “Edition”-versie. De “Intro”-versie kost in Duitsland minimaal 21.995 euro, de “Edition”-versie 17.995 euro.

Microlino

Microlino

De Microlino van Micro Mobility Systems komt pas in 2021 op de markt. Hiervan zijn helaas nog geen specificaties bekend. Die zullen redelijk vergelijkbaar zijn met die van de Karo. Artega gaat er echter prat op dat de Karo een sterk verbeterde uitvoering van de Microlino zou zijn. We zijn benieuwd of Micro Mobility Systems aanleiding voor een aantal verbeteringen ziet of de auto gewoon “as is” laat of gaat produceren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven