Drako GTE

Drako GTE: volledig elektrische, omgebouwde Fisker Karma

Inderdaad, de contouren van deze auto kennen we al even. Dat zijn namelijk die van de Fisker Karma. Maar nu is het een EV van het in Silicon Valley gevestigde bedrijfje Drako Motors. De vier motoren leveren samen 1200 pk, goed voor indrukwekkende prestaties.

De Drako GTE zou volgens Drako Motors het resultaat zijn van een tien jaar durend ontwikkelingsproces. Gezien de steeds kortere ontwikkelingstijden van (elektrische) voertuigen zou je dan misschien toch iets meer mogen verwachten dan een omgebouwde Fisker Karma.

Volledig elektrisch

Het goede nieuws is natuurlijk wel dat Drako Motors afscheid nam van de hybride aandrijving van de Karma en de ‘nieuwe’ GT heeft voorzien van een volledig elektrische aandrijving. Het totale systeemvermogen zou de term ‘hypercar’ kunnen rechtvaardigen. Omdat Drako niet meer doet dan een bestaande auto ombouwen en voorzien van een nieuwe voor- en achterzijde vinden wij die term toch iets minder vanzelfsprekend.

Drako GTE

Prestaties

Maar indrukwekkend is de Drako GTE absoluut, met name de prestaties. De vier motoren hebben samen een enorm koppel (8800Nm) waarmee ze de auto in een paar tellen laten accelereren naar 100 km/uur om uiteindelijk te eindigen bij 332 km/uur.

Accupakket

De actieradius is nog niet bekend maar zal zeker zal niet teleurstellen. Drako rust de GTE uit met een accupakket van 90 kWh. Het opladen zal helaas even duren. De AC-lader van deze auto heeft weliswaar een heel redelijke capaciteit van 15 kW-lader maar de maximale laadsnelheid van 150 kW aan de snellader valt ons wat tegen.

Drako GTEDrako GTE

Keuzestress

Verder kent dit vierpersoons scheurijzer maar liefst zes rijmodi (Race, Track, Dry, Rain, Snow en Ice) zodat je daar bijna keuzestress van zou krijgen. Fraai zijn de 21-inch lichtmetalen velgen. Daarachter herkennen we keramische remschijven van Brembo. Het torque vectoring system houdt voortdurend bij hoeveel vermogen iedere wiel nodig heeft waardoor de wegligging in de bochten duidelijk wordt verbeterd.

Exclusief

Tsja, de hoge prijs en het aantal te produceren exemplaren rechtvaardigen toch wel weer de term hypercar. Er worden naar verwachting in beginsel 25 eenheden van de Drako GTE gebouwd. Dat, in combinatie met het prijskaartje (ruim een miljoen euro!) maken het een behoorlijk exclusieve auto. Wie wil, kan nu al een Drako GTE bestellen. De eerste leveringen vinden naar verwachting begin volgend jaar plaats.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven