Dongfeng Sharing-VAN

Dongfeng start serieproductie Sharing-VAN met L4 autonomie

De laatste jaren komen er steeds meer prototypes van autonoom rijdende auto’s, en worden er steeds meer getest. Vooral vanuit de VS is er een gestage stroom aan berichten op dat gebied. Maar China lijkt nu toch het eerste land te zijn waar een autonoom rijdende auto in serieproductie gaat.

In 22 maanden van concept naar serieproductie

Dergelijke auto’s zijn hier en daar al in productie, maar dat gaat om zulke kleine aantallen dat je niet echt van serieproductie kunt spreken. Het concept van de Dongfeng Sharing-VAN werd ontwikkeld in september 2018. Aansluitend werd het eerste prototype ontwikkeld dat zes maanden later gereed was. De massaproductie volgt 22 maanden later. Dat is verrassend snel voor een product waarvan de technologie grotendeels splinternieuw is. En vervolgende rolde gisteren het eerste exemplaar van China’s eerste L4 autonoom rijdende auto, de Dongfeng Sharing-VAN, van de productielijn. Het betreft hier de ‘1.0 plus’-versie, die is uitgerust met 4 LIDAR’s, een 1 millimeter waveradar, 16 ultrasone radars en 12 camera’s. De Sharing VAN heeft functies zoals een dynamische snelheidslimiet, multi-voertuig formatie, automatisch parkeren, afstandsbediening en nog veel meer. Hij kan rotondes nemen en uiteraard ook bewegende obstakels vermijden.

 

Volgens Li Kai, adjunct-directeur van de afdeling Smart Internet van het Dongfeng Technology Center, ondersteunt de Dongfeng Sharing-VAN, die 5G communicatietechnologie gebruikt, ook het rijden op afstand met de systemen van Telematics en Beidou. “In het geval van een noodsituatie, kan de backoffice het voertuig met afstandsbediening met een vertraging van slechts 5-6 milliseconden overnemen,” zei Li.

Eerste orders voor Dongfeng Sharing-VAN zijn al binnen

De eerste orders voor de Dongfeng Sharing-VAN 1.0 plus zijn al binnen. Er worden bijvoorbeeld zes exemplaren geleverd aan het Nationale Marine Laboratorium van Qingdao. Ze zullen daar worden ingezet in het ‘National Marine Laboratory Smart Park’ voor het vervoer van mensen en goederen. De komende maanden zal Dongfeng meer dan 70 Sharing-VAN’s leveren aan klanten in onder meer Beijing, Zhejiang, Guangdong en Hunan.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven