Volkswagen ID.4 World Car of the Year 2021

Dit was te voorspellen: Volkswagen ID.4 gekozen tot ‘World Car of the Year 2021’

Het tweede model in de nieuwe ID. serie van Volkswagen heeft, zoals we al eens schreven, eigenlijk alles wat je in een elektrische SUV zoekt. Daarom verwachten wij dat dit model een groot succes wordt. Een eerste succes is binnen: de Volkswagen ID.4 is ‘World Car of the Year 2021’.

Wereldauto

Om in aanmerking te komen voor de World Car of the Year award moeten er van de deelnemende auto’s minimaal 10.000 eenheden per jaar worden geproduceerd. Ook moet de fabrikant de auto op ten minste twee continenten aanbieden. Dat is absoluut het geval met de VW ID.4. Volkswagen verwacht dit jaar ongeveer 150.000 eenheden van de elektrische SUV af te leveren. Volkswagen biedt de ID.4 op dit moment aan in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Ook gaat Volkswagen hem in die drie werelddelen gaan produceren. Wat dat betreft is de VW ID.4 hard op weg om een echte ‘wereldauto’ te worden.

Het binnenhalen van de titel ‘World Car of the Year 2021’ lijkt dan bijna vanzelfsprekend. De laatste keer dat een Volkswagen deze prijs won was overigens in 2013, met de Golf. De World Car Awards worden jaarlijks uitgereikt. Hierbij brengen internationale autojournalisten uit 24 landen hun stem uit over de beste innovaties op de wereldmarkt.

“Wij zijn bijzonder verheugd dat onze ID.4 is uitgeroepen tot ‘World Car of the Year’,” aldus Ralf Brandstätter, voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen. “Niet alleen omdat het een van de belangrijkste autoprijzen ter wereld is – maar ook omdat de jury een geweldig idee en een geweldig team heeft geëerd. De eerste ID. Model voor de belangrijkste markten van Europa, China en de VS brengt ons elektrisch offensief over de hele wereld.”

Juryrapport

Naast het milieuvriendelijke aspect van de elektrische Volkswagen prees de jury ook innovatie. De optionele ‘augmented reality’ head-up display kan bijvoorbeeld belangrijke informatie op de voorruit projecteren. Deze worden driedimensionaal geprojecteerd waarbij het voor de bestuurder lijkt alsof deze zich op een afstand van drie tot tien meter bevinden. Ook de lichtstreep die de head-up display boven een bepaalde snelheid toont om de nodige afstand te bewaren, werd gewaardeerd.

1 Commentaar

 • dvg| 25/04/2021 bij 14:33 (Bewerk)

  alleen maar spijtig dat vw eerst eens goed met zijn sjioemeldieselkop tegen een paal moest lopen voor ze wakker werden….
  zoveel tijdverlies……

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven