donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDit is de MG Cyberster!

  Dit is de MG Cyberster!

  MG, ooit een traditioneel Brits merk maar inmiddels onderdeel van het Chinese SAIC, onthulde de eerder aangekondigde Cyberster conceptcar. Deze tweezits roadster biedt zijn bestuurders naar eigen zeggen toonaangevende technologie en prestaties.

  “De Cyberster is een gedurfd statement met het oog op de toekomst van MG. Het maakt gebruik van ons erfgoed, maar nog belangrijker is onze geavanceerde technologie en geavanceerd design,” zegt Carl Gotham, directeur van SAIC’s designcentrum in Londen.

  Je zou het niet zo gauw zeggen maar de MG Cyberster is volgens de ontwikkelaars geïnspireerd op de klassieke MGB Roadster die MG tot 1995 bouwde. Maar meer dan inspiratie is het niet. De MGB is een typisch Britse klassieke sportauto terwijl de MG Cyberster toch een veel meer technische uitstraling heeft. En hij heeft natuurlijk ook een volledig elektrische aandrijving. Die moet de conceptauto in minder dan drie seconden van nul tot honderd doen accelereren. Naar eigen zeggen bedraagt de actieradius 800 kilometer. Ook bijzonder: volgens MG is de Cyberster voorzien van geavanceerde autonome technologie op Level 3.

  MG Cyberster

  MG Cyberster

  De inzittenden van de MG Cyberster beschikken ieder over hun eigen kuip. Het dashboard is dan ook vooral gericht op de bestuurder. Deze beschikt over een groot digitaal instrumentenpaneel alsmede een touchscreen voor de infotainment. De auto heeft geen buitenspiegels maar twee camera’s die hun beeld op twee kleine schermen tonen.

  MG Cyberster misschien in productie

  Het is nog niet bekend of de Cyberster daadwerkelijk een vervolg als productiemodel krijgt. Volgens een verklaring van MG wil het bedrijf met de Cyberster zijn toekomstige sportieve aspiraties aantonen en test het een mogelijke nieuwe sportauto. Maar bedrijf laat doorschemeren dat er misschien in 2024 een productieversie van de Cyberster zou kunnen komen. Dit ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het merk MGF. Maar er is nog niets beslist!

  MG Cyberster

  MG Cyberster

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos