Deze elektrische scooter past ingeklapt onder je bureau

Icoma Tatamel elektrische scooter

De mobiliteit in de Japanse metropolen is al decennia een probleem, wat soms tot de meest bizarre oplossingen leidt. Misschien niet bizar maar wel bijzonder is de Icoma Tatamel, een elektrische scooter die je op kunt vouwen en onder je bureau kunt zetten.

Geen laptoptas of lunchtrommel onder je bureau, maar een elektrische scooter. Dat is weer iets anders dan de kantoorhond die bijna overal zijn intrede heeft gedaan. Er zijn al diverse elektrische vouwfietsen op de markt maar dit idee gaat weer een stapje verder. We hebben het hier over de Tatamel, die het Japanse bedrijf Icoma op de CES 2023 presenteerde.

Icoma Tatamel elektrische scooter

Zo onder je bureau

Opgevouwen is de Tatamel slechts 68 centimeter hoog, 70 centimeter lang en 26 centimeter breed, waarmee hij dus onder nagenoeg onder ieder bureau past. Waar vroeger de tower-computer stond, kan nu dus een elektrische scooter staan. Hij is met een kilo of 40 niet echt licht. Gelukkig zitten er, als je hem hebt ingeklapt, aan de onderzijde nog een paar wieltjes zodat je hem makkelijk naar je werkplek kunt verplaatsen.

Compact, wendbaar en vlot

Uitgeklapt is de Icoma Tatamel 123 centimeter lang, 65 centimeter breed en maximaal een meter hoog. Dat is nog steeds een stuk korter dan de gemiddelde fiets. Maar dankzij die compacte afmetingen is hij natuurlijk lekker wendbaar. Hij heeft bovendien eigenschappen waarmee je in de stad prima kunt opschieten. De ongeveer 40 kilo wegende scooter kan – mits toegestaan – dankzij de 2 kW elektromotor een maximale snelheid van 40 kilometer per uur halen en haalt met de 51,2V/12Ah LFP-accu een rijbereik van zo’n 50 kilometer. Helemaal niet verkeerd.

Beide wielen geveerd

Het frame van de Icoma Tatamel is van aluminium terwijl de verwisselbare panelen aan de buitenzijde uit de 3D-printer roller. Ondanks de beperkte afmetingen heeft de Tatamel toch vering op beide wielen. Die wielen zijn uiteraard ook relatief klein. Voor valt het met 10 inch nog wel mee. Maar het achterwiel – met monoshock-vering – heeft een diameter van slechts 6,5 inch. Met dergelijk kleine wielen lever je nogal wat rijcomfort in en is de nodige vering inderdaad wel gewenst.

Nog dit jaar op de markt

De Tatamel is op dit moment slechts een concept maar Icoma wil hem daadwerkelijk op de markt brengen. Dat moet dit jaar nog gaan gebeuren – men heeft het over april 2023 – waarbij de basisprijs bij 3.999 dollar begint.

Vorig artikelJeep Avenger gekozen tot Car Of The Year 2023
Volgend artikelHyundai Mobis implementeert ‘crab walking’ e-Corner technologie in Ioniq 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in