PluggedIn
Homee-NieuwsDethleffs test caravan met elektrische aandrijving

Dethleffs test caravan met elektrische aandrijving

Er zijn verschillende elektrische auto’s die een aanhanger of zelfs een caravan kunnen trekken. Maar helaas zorgt dat wel voor een forse vermindering van de actieradius. Daarom ontwikkelde de Duitse caravanproducent Dethleffs een caravan met een eigen elektrische aandrijflijn en accupakket.

Aandrijving

Op die manier hoopt men een elektrische auto te ondersteunen. Dethleffs, onderdeel van de grote Erwin Hymer Group, presenteerde al in 2018 een prototype van deze caravan met elektrische aandrijving. De caravan heeft een ingebouwde trekkrachtsensor in de trekinrichting. Deze detecteert of de trekauto optrekt, afremt of uitrolt. Aan de hand hiervan regelt de elektronica van de Dethleffs E-Home Coco aandrijflijn. Deze heeft twee elektromotoren die binnen een tiende van een seconde hun aandrijfkoppel kunnen inzetten. Daardoor zorgden ze ervoor dat de Audi e-tron tijdens de testrit nooit meer dan 20 kilogram aan getrokken lading hoefde te verplaatsen. Net als een elektrische auto beschikt de Dethleffs E-Home Coco over een systeem waarmee je de remenergie terug kunt winnen.

Praktijktest

Deze zomer was het tijd voor een grote praktijktest. Men haakte deze Dethleffs ‘E-Home Coco’ achter een Audi e-tron Sportback en maakte met deze combinatie een rit over de Alpen van Duitsland naar het Gardameer. Voor de testrit reed men van Dethleffs in Isny im Allgäu (vlak boven het Bodenmeer) over de Fernpass en vervolgens over de autosnelwegen A12 en A13 langs Innsbruck over de Brennerpas. In Italië reed men over de A22 via Bolzano en Trento naar Riva aan de noordelijke oever van het Gardameer. De rit had een afstand van 386 kilometer waarbij er maar liefst 4.870 hoogtemeters werden overbrugd. De gemiddelde snelheid bedroeg 62,4 km/h waarbij de Audi e-tron Sportback 62 kWh verbruikte (21,2 kWh/100 km), de e-home Coco verbruikte tijdens de rit 74 kWh (19,2 kWh/100 km).

Heeft het zin?

De vraag is alleen of het wel zin heeft. Want als het accupakket van een van beide voertuigen leeg is, moet je naar de snellader. Daar heb je opeens twee voertuigen te laden. Wie een blik op de lengte van de kabels van de snelladers werpt, weet dat je de caravan dan af moet koppelen voordat je ook die op de snellader aan kunt skuiten. Gelijktijdig laden met één laadpas zal ook wel niet lukken, dus je hebt ook een tweede laadpas nodig. Al met al best wel wat gedoe. Daarom zal dit concept naar onze bescheiden mening niet aanslaan. Ook omdat zo’n ‘elektrische caravan’ vanwege de aandrijflijn en het kostbare accupakket ontzettend veel duurder wordt. Wij zien daarom meer toekomst in een caravan die veel minder rol- en luchtweerstand heeft waardoor de vermindering van de actieradius beperkt blijft.

Niettemin is het een prijzenswaardig initiatief waarbij Dethleffs heerlijk out-of-the-box heeft gedacht. Dethleffs werkte voor dit project overigens samen met de Erwin Hymer Group en toeleverancier ZF uit het naburige Friedrichshafen.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos