E-Cannonball deelnemers

Derde editie E-Cannonball vindt eind deze maand plaats

De E-Cannonball wordt dit jaar alweer voor de derde keer gehouden. Ook nu is het doel van het evenement om het verbruik van elektrische auto’s met elkaar te vergelijken. Dit jaar rijden er van 25 tot en met 27 september 60 elektrische auto’s van Berlijn naar Moers, een afstand van ongeveer 550 kilometer.

Organisator Ove Krüger wil laten zien dat je met elektrische auto’s ook lange afstanden kunt overbruggen. De voertuigen zullen starten in vier vermogensklassen. Ook wordt er rekening gehouden met de grootte van de accu’s. Auto’s met grote accu’s mogen deze slechts tot 50 procent opladen. Voor de overwinning is consistent rijden onder optimale omstandigheden noodzakelijk.

Deelnemersveld

De hoofdsponsor van de E-Cannonball van dit jaar is Euronics. Dit bedrijf doet zelf ook mee en rijdt met de Aiways U5, die het op de Duitse markt brengt. Verder bestaat het deelnemersveld uit diverse modellen van alle verschillende fabrikanten. Er zullen ook drie omgebouwde voertuigen deelnemen. Deze mogen onder bijzonder gunstige voorwaarden meedoen in de zogenaamde Hero-klasse.

Extra uitdagingen

Volgens de organisatoren zullen de deelnemers van de E-Cannonball dit jaar voor het eerst niet in staat zijn om op voorhand strategieën te bedenken. Het af te leggen traject zal namelijk worden aangepast. Er zullen ook speciale opdrachten worden toegevoegd. Voor het eerst zal elk voertuig een digitale tracker aan boord hebben. Met behulp daarvan kan de live rangschikking van de individuele klassen online worden gevolgd. Het evenement wordt ook continu op het internet gestreamd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven