zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsDeelautovloot MyWheels wordt uitgebreid met zonneauto’s van Lightyear

  Deelautovloot MyWheels wordt uitgebreid met zonneauto’s van Lightyear

  Lightyear, het bedrijf dat een ‘lange-afstand zonnewagen’ op de weg wil brengen, gaat samenwerken met The Sharing Group, de eigenaar van deelautoplatform MyWheels. de Helmondse startup gaat in 2025 maar liefst 5.000 exemplaren van de Lightyear Two aan MyWheels leveren.

  Daarnaast zal men in 2023 ook de Lightyear One aan de MyWheels vloot toevoegen. Hoeveel exemplaren dat zijn, is niet bekendgemaakt. Lightyear en The Sharing Group willen met dit partnerschap werken aan Lightyear’s missie om schone mobiliteit voor iedereen, overal ter wereld, mogelijk te maken. Ook wil men de gebruikers van MyWheels netonafhankelijkheid bieden door deze zonneauto’s aan te bieden.

  Lex Hoefsloot, medeoprichter en CEO van Lightyear: “De toekomst van mobiliteit draait niet alleen om het voertuig zelf, maar ook om de manier waarop we het gebruiken. Het autodeelconcept is een voorbeeld van hoe de markt zich ontwikkelt om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten. Door Lightyears aan te bieden via een autodeeldienst als MyWheels, kunnen we onze missie sneller en efficiënter uitvoeren. Deze samenwerking is een spannende stap op weg naar een schonere toekomst en we zijn er trots op dat we met MyWheels en The Sharing Group de handen ineen slaan.”

  Lightyear One

  De Lightyear One is het eerste model van Lightyear. Dit model, dat aan het eind van de zomer in productie gaat, komt in een beperkte oplage op de markt. Door de Lightyear One toe te voegen aan het MyWheels autodeelplatform, wordt deze innovatieve auto toegankelijk voor een breder publiek. MyWheels wil voor trouwe leden een deelactie opzetten om vanaf 2023 al in een Lightyear One te kunnen rijden.

  Lightyear Two

  Net als de meeste startups in deze branche, is ook Lightyear begonnen met het aanbieden van een duurder model. Daarna volgt een goedkoper model voor de massamarkt. Dat is dus de Lightyear Two, die vanaf 2024/2025 op de markt komt. Deze is met een prijs vanaf €30.000 een stuk betaalbaarder.

  Grootste deelautoplatform

  Sinds kort is MyWheels. Het bedrijf begon al in 1993 als een van de pioniers op het gebied van autodelen en is in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. Met een landelijke dekking van 2500 deelauto’s is MyWheels in Nederland marktleider geworden op het gebied van autodelen. Karina Tiekstra, CEO van MyWheels zegt: “MyWheels zet fors in op de elektrificatie en inmiddels is al meer dan 50 procent van de deelauto vloot elektrisch. Met de komst van Lightyear op het platform, laten we onze gebruikers de toekomst van mobiliteit ervaren. Een mooie stap in onze missie om met 1 miljoen auto’s Nederland mobiel te houden.”

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Slim elektrisch rijden doe je met de Smart #1

  Smart is bezig met een nieuwe, opwindende fase in zijn bestaan. Waar de eerste en huidige modellen van Smart vooral compacte, praktische stadsautootjes waren, ontwikkelde eigenaar Daimler samen met het grote Chinese Geely-concern de geheel nieuwe Smart #1. Een compacte, elektrische SUV die het merk op een ander niveau brengt.

  e-Videos