Debuut Polestar 5 op Goodwood Festival of Speed 2022

Polestar 5 prototype op Goodwood Festival

Een deels ingepakt prototype van de nieuwe Polestar 5, die waarschijnlijk pas in 2024 gelanceerd wordt, zal zijn debuut maken op het Goodwood Festival of Speed. De opvolger van de Polestar Precept conceptauto zal zelfs op volle snelheid de bekende heuvel bedwingen.

“Elektrische 4-deurs performance GT”

Polestar maakt ons al jaren lekker met plaatjes van de Polestar Precept conceptauto. De Precept was en is een fraai vormgegeven, volledig elektrisch aangedreven 4-deurs GT met onmiskenbaar Polestar DNA en een karakteristieke snuit. De Polestar 5 is de uiteindelijke productieversie van de Precept en heeft dan ook veel weg van de conceptauto. Helaas zal deze pas in 2024 zijn officiële debuut maken. Dit jaar kunnen we ons overigens wel verheugen op de Polestar 3, een sportieve SUV cross-over, en ook de Polestar 4 zal niet lang meer op zich laten wachten.

Goodwood Festival of Speed

Dat betekent gelukkig niet dat we in de tussentijd niks van de Polestar 5 zullen vernemen. Integendeel, een lichtelijk gecamoufleerd exemplaar van de Polestar 5 zal dit weekend op het Goodwood Festival of Speed zijn niet-officiële debuut maken. En tot onze verrassing gaat het hier niet over een statische display. Het gaat hier om een rijdend exemplaar, een prototype, zal het bijna 2 kilometer tellende parcours de heuvel op afleggen — uiteraard op volle snelheid. Dat betekent dat deze qua aandrijflijn al helemaal functioneel zal zijn. Aan het baanrecord van 0;42:32 van Romain Dumas (in een Volkswagen I.D R Pikes Peak) zal de Polestar niet kunnen tippen, maar wie weet verschalkt de Zweedse GT wél de Porsche Taycan.

Topmodel

Naar alle waarschijnlijk wordt de GT-achtige Polestar 5 het topmodel van de Geely-dochter. Hiermee biedt Polestar een alternatief voor de Porsche Taycan, Tesla Model S, Lucid Air, Mercedes EQS en EQE en de BMW i7 en i4. Tegelijkertijd zal de Polestar 5 ook concurreren met de Xpeng P7, de Nio ET7 en andere elektrische GT’s en sedans die tegen die tijd op de markt verschenen zijn.

Voor nu is het even geduld hebben tot 2024 en de officiële onthulling. Tot die tijd zijn er gelukkig genoeg warmhoudertjes. Zoals vermeld onthult Polestar dit jaar nog de Polestar 3 SUV en volgend jaar de compacte Polestar 4 SUV.

Omdat we eigenlijk niet kunnen wachten tot de bijzonder fraaie Polestar 5 op de weg zal komen, onderstaand nog wat plaatjes van de voorloper, de Precept Concept.

Vorig artikelOur Next Energy wil actieradius BMW iX verdubbelen
Volgend artikelMercedes eActros Longhaul wordt al getest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in