Homee-NieuwsDe Xpeng P5, een elektrische sedan met Lidar-technologie, komt ook naar Europa

De Xpeng P5, een elektrische sedan met Lidar-technologie, komt ook naar Europa

Xpeng is waarschijnlijk een van de interessantste Chinese merken van dit moment. Maar net als NIO zijn de elektrische auto’s van Xpeng buiten China alleen in Noorwegen verkrijgbaar. Dat zal naar verwachting ook gelden voor de nieuwe P5. De elektrische sedan wordt binnenkort in China geleverd.

Wanneer de P5, de eerste betaalbare elektrische sedan na de Renault Fluence, naar Europa komt is nog even de vraag. Op dit moment ligt de focus op de eerste leveringen aan Chinese klanten, die in eind volgende maand van start gaan.

Betaalbare elektrische gezinsauto

De fabrikant positioneert de auto als een betaalbaar gezinsmodel. In China kun je de P5 al bestellen voor prijzen die omgerekend op ongeveer 21.0000 tot 29.500 euro liggen. Gezien die aantrekkelijke prijs zou de P5 ook in Europa best eens een succes kunnen worden. Uiteraard zullen de prijzen in Europa uiteindelijk een stuk hoger liggen maar ze lijken ons niettemin bijzonder concurrerend. Bovendien is er op dit moment geen enkele andere elektrische sedan in dit prijssegment te koop.

Mét Lidar-technologie

De moderne sensortechnologie is een bijzonder aspect aan de Xpeng P5. Volgens de fabrikant is de P5 namelijk ’s werelds eerste in serie geproduceerde voertuig met Lidar-technologie. De technologie met twee prismatische sensoren is standaard is op de 550P en 600P varianten. Deze moet een nauwkeurige detectie mogelijk maken van voertuigen, voetgangers en kleine obstakels op de weg. Ook in tunnels, of ’s nachts, of bij slechte weersomstandigheden. De Lidar wordt in de P5 vergezeld door 12 ultrasone sensoren, 5 radarsensoren en niet minder dan 13 camera’s.

De sensoren leveren hun gegevens aan de nieuwste versie van Xpeng’s rijhulpsysteem, de Xpilot 3.5,. Dit systeem is ontworpen om begeleid rijden op auto(snel)wegen én in de stad mogelijk te maken. Xpeng noemt het systeem daarom Navigation Guided Pilot City (NGP City). Ook beschikt de P5 over ‘Valet Parking Assist Lidar’ (VPA-L) een systeem voor autonome valet parking.

Niet zo mooi als de P7

De eerste foto’s van de Xpeng P5 circuleerden afgelopen voorjaar al. Met zijn lengte van 4,81 meter is de P5 slechts acht centimeter korter dan Xpeng’s vlaggenschip P7 maar hij oogt wel wat minder harmonieus. De 1,84 m brede en 1,52 m hoge sedan heeft een bagageruimte van 450 liter, plus nog eens 70 liter in de frunk. Ondanks het enigszins plompe model geeft Xpeng een cW-waarde van 0,223 op, die toch aardig dicht bij de op dat gebied toonaangevende Mercedes EQS (cW-waarde: 0,20) ligt.

In het interieur van de P5 zien we twee beeldschermen en een surround sound systeem met acht luidsprekers. Gebruikers kunnen het interieur ombouwen tot een privé bioscoop met een projectiescherm en tijdens het kijken genieten van een drankje uit de ingebouwde koelbox.

Zes uitvoeringen, drie accupakketten

Er zijn in China zes uitvoeringsvarianten (460G, 460E, 550G, 550E, 550P en 600P) beschikbaar. Er is verder keus uit drie verschillende accupakketten (55,9 kWh, 66,2 kWh en 71,4 kWh). Daarmee is een (verouderde en te optimistische) NEDC-actieradius van 460 km, 550 km en 600 km mogelijk. Aan de DC-snellader is de Xpeng P5 geen pottenbreker, het laden van 30 tot 80 procent duurt zo’n 40 minuten.

Voorwielaandrijving

Ongeacht de uitvoering of capaciteit van het accupakket heeft de Xpeng P5 een elektromotor met een vermogen van 155 kW en een koppel van 310 Nm, die de voorwielen aandrijft. De sprint van stilstand naar 100 km/h duurt 7,5 seconden en de auto heeft een topsnelheid van 175 km/u.

Ook naar Europa

Electrek.co heeft van leidinggevenden van XPeng vernomen dat men inderdaad van plan is om de P5 ook naar Europa te brengen. Daartoe zou de auto echter eerst moeten worden aangepast aan de voorschriften van de internationale markt. Dit is Xpeng ook gelukt met de XPeng P7, die al in Noorwegen wordt verkocht, het zou dus ook mogelijk moeten zijn voor de P5. Wanneer de P5 naar Europa komt zullen onder anderen de spraakbesturing, het besturingssysteem en de autonome rijtechnologieën verschillen met de modellen voor de Chinese markt. Ook zei XPeng zei dat Europese klanten de autonome functies iets later kunnen verwachten dan het voertuig zelf. Er is nog geen tijdschema voor de lancering van de P5 in Europa.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos