donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe Wuling Hongguang Mini EV is nog steeds de meest verkochte elektrische...

  De Wuling Hongguang Mini EV is nog steeds de meest verkochte elektrische auto van China

  Twee jaar geleden overschreden de verkoopcijfers van de Wuling Hongguang Mini EV de 100.000. De mensen achter de joint venture van General Motors, SAIC en Guangxi beseften toen wellicht nog niet dat ze een enorm succesnummer in huis hadden. Er zijn inmiddels namelijk al meer dan 700.000 eenheden van verkocht.

  Hoewel menigeen zou denken dat zo’n eenvoudig autootje een eendagsvlieg is die je niet serieus moet nemen, is de Hongguang Mini EV een blijvertje geworden, dat een belangrijke plaats in het Chinede straatbeeld inneemt. Dit kleine autootje is na de Tesla Model 3 (die het miljoen nadert, dat zal nog een mooi feestje worden) de op één na meest verkochte elektrische auto aller tijden. Ook vorige maand werden er weer bijna 25.000 van verkocht. In China voert de Hongguang Mini EV al 20 maanden onafgebroken de ranglijst van de NEV’s (BEV’s en PHEV’s) aan. Op de tweede en derde plaats staat in China momenteel de Tesla Model 3 en Model Y.

  Klein maar…

  De Hongguang Mini EV is maar een klein autootje. De lengte bedraagt op een paar millimeter na drie meter, en hij is net geen anderhalve meter breed, iets meer dan 1,60 meter hoog en heeft een wielbasis van iets meer dan 2 meter. Ondanks de geringe afmetingen beschikt hij over vier zitplaatsen (en zo goed als geen bagageruimte).

  Hij is inmiddels in diverse varianten te krijgen, die allemaal een vermogen van 20 kW hebben. Het accupakket varieert per uitvoering tussen de 9,3 en 13,9 kWh, goed voor een (nogal optimistische) NEDC-actieradius van 120 tot 170 kilometer. Snelladen kun je vergeten met de Wuling Hongguang Mini EV. Sterker nog, het opladen gaat via de reguliere (Chinese) huis-tuin-en-keuken-stekker. Daarmee kun je hem in 6,5 à 9 uur opladen.

  Vorige maand breidde men de line-up van de Hongguang Mini EV nog uit met een speciale, extra luxe uitgevoerde Gameboy editie. Deze is verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus en kost tussen de 8 en 10 mille. Normaal gesproken is de Hongguang Mini EV al vanaf zo’n 5 mille verkrijgbaar. Een sterk punt van Wuling is dat men een ware hype rond dit kleine autootje heeft gecreëerd, zoals in onderstaande video wordt uitgelegd.

  We hoeven niet te verwachten dat hij ooit officieel in Europa zal worden aangeboden. De aanpassingen voor de Europese markt zouden te kostbaar zijn. Wel waren er vorig jaar geruchten dat er een cabriolet-versie naar Europa zou komen, die dan de naam Freze Froggy EV zou krijgen. Daar hebben we niets meer van vernomen.

  Uiteraard is de Wuling Hongguang Mini EV een heel ander soort auto dan de Tesla Model 3. Het zijn zo ongeveer tegenpolen. Maar wat ze beiden gemeen hebben, is dat ze volledig elektrisch zijn, hun gebruikers stil en uitstootvrij vervoeren en overduidelijk in een behoefte voorzien.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos