De Volkswagen ID.Buzz: meer ruimte, kracht en rijbereik

Volkswagen ID.Buzz lange wielbasis

De elektrische Volkswagen ID.Buzz, geïnspireerd op de iconische VW Transporter uit de jaren ’50, is nog maar net op de markt maar is nu al een groot succes. Dat succes zal nog groter worden als de VW ID.Buzz straks ook leverbaar is met een langere wielbasis, een krachtige elektromotor en een groter accupakket.

Ruimte in overvloed

De nieuwe ID.Buzz met lange wielbasis biedt nog meer ruimte en comfort. Met een lengte van 4,96 meter en een wielbasis van 3,24 meter biedt deze elektrische bus plaats aan maximaal zeven personen. De extra lengte is optisch verdeeld over de bredere schuifdeuren en extra ruimte tussen de C-stijl en de achterzijde. Het design blijft daardoor harmonieus en herkenbaar.

Nieuwe software

Het interieur van de ID.Buzz is zoals bekend uitgerust met een digitaal dashboard en een groot touch display voor het infotainmentsysteem. Dit systeem is nu nog eenvoudiger te bedienen dankzij versie 5.0 van de software. Deze heeft een nieuwe interface en een aangepaste menustructuur.

Krachtiger en grotere actieradius

De lange wielbasis van de ID.Buzz biedt ruimte voor een groter accupakket van 86 kWh, naast het standaard accupakket van 77 kWh. Beide versies kunnen snel worden geladen met 170 kW gelijkstroom.

De ID.Buzz met lange wielbasis is ook verkrijgbaar met een nieuwe elektromotor van 210 kW/286 pk en een koppel van 550 Nm, die de achterwielen aandrijft. Met deze nieuwe elektromotor kan de ID. Buzz een elektronisch begrensde topsnelheid van 160 km/u bereiken, in vergelijking met de topsnelheid van 145 km/u van de reguliere ID. Buzz.

Het grotere accupakket en de krachtigere elektromotor zijn overigens optioneel.

De ID.Buzz: succesverhaal wordt vervolgd

Sinds zijn introductie eind vorig jaar is de ID.Buzz een groot succes, met al meer dan 2.500 verkochte exemplaren in Nederland alleen. Hoewel andere merken al eerder een elektrische bestelwagen in het assortiment hadden, is de later verkrijgbare VW ID.Buzz in korte tijd uitgegroeid tot marktleider bij de elektrische bedrijfswagens.

De nieuwe ID.Buzz met lange wielbasis is ongetwijfeld het volgende hoofdstuk in dit succesverhaal. Klanten kunnen nu immers kiezen uit configuraties met 5, 6 en 7 zitplaatsen. Bovendien zal deze langere versie van de VW ID.Buzz ook de basis vormen voor het aangekondigde elektrische camperbusje, dat ongetwijfeld VW ID.Buzz California zal gaan heten.

Het Europese debuut van de Volkswagen ID.Buzz met langere wielbasis is op het internationale VW Bus Festival, dat van 23 tot 25 juni op het terrein van de Hannover Messe wordt gehouden.

Volkswagen ID.Buzz lange wielbasis

Vorig artikelAehra licht tipje van de sluier: een Italiaanse schoonheid in de maak
Volgend artikelE-Fennek: elektrisch aangedreven pantserwagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in