De vernieuwde Hyundai IONIQ Electric is bijna op alle fronten verbeterd!

De vernieuwde Hyundai IONIQ Electric staat in de showroom. e-Drivers.com autojournalist Werner Budding zaagde de elektrische Hyundai IONIQ een week lang figuurlijk door midden. In deze uitgebreide videotest gaan we in op de rijeigenschappen, de aandrijflijn, de grotere accu die echter minder snel laadt bij een snellader dan voorheen en Werner heeft het over levertijden bij Hyundai. Dat en meer in deze video.

Meer info en specificaties:

https://e-drivers.com/e-auto/hyundai-ioniq-electric

2 Comments

 • mike| 10/03/2020 bij 10:28

  ik rijd professioneel een Hyundai Ionic Electric ( 24kwh model) als (zorg vervoer) taxi.
  pluspunten: snel, goedkoop in gebruik, praktische buitenmaten, via snelladen snel weer vol ( 30 min)
  nadeel: kleine range, erg krappe achterbank / hoofdruimte, erg kleine kofferbak, vervelende balk in achterruit.

  nieuwe versie heeft een grotere accu, maar tragere snellaad capaciteit

 • Mike Sermo| 02/11/2019 bij 03:04

  Geachte Werner,

  Volgens mij zijn Nederlandse automobilisten toch vrij conservatie als het om ‘hun’ automerk gaat?

  Hyundai kan nu de prijs verhogen, (zeer korte termijn denken), maar loopt dan wel de kans dat automobilisten niet naar Hyundai overstappen of een Hyundai kopen…

  “Verleid” mogelijke consumenten, om je marktaandeel veroveren en (lang) te behouden, zoals de Chinezen dat doen, schrik ze niet af of jaag ze niet weg met hoge prijzen die niet te handhaven zijn.

  Verder, de meeste Nederlandse gemiddelde modale filerijdende consumenten zitten toch niet (meer) te wachten op een elektrische auto die snel optrekt, maar een met een behoorlijke/acceptabele actieradius en wat binnenruimte?

  Waarom moet Hyundai zich nog steeds consequent solistisch “onderscheiden” met “aparte” ontwerpen, die een gemiddelde Europeaan lelijk/ongemakkelijk vindt, denk aan een potentieel gevaarlijke en onhandige “balk” in je achteruitkijkspiegel of en “spuuglelijke” voorkant van de nieuwe IONIQ?

  Een Zoe-RS “koop ik alleen al van de folder”, qua ontwerp en uiterlijk!

  Bedankt voor de overigens goede review, een genot om naar te kijken!

  Met vriendelijke groeten,

  Mike Sermo

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven