De Tesla Powerwall, efficiënt en een sieraad aan je huis.

Op het eerste gezicht lijkt het een tamelijk overbodige huis-accessoire, de Powerwall van Tesla. Een batterij waar je overtollig energie in kwijt kunt. Wie hebben er dan overtollige energie?

Nou, da’s simpel, mensen met woningen waar een energieopwekker aanwezig is. Denk daarbij aan zonnepanelen. En precies de verkoop van die zonnepanelen gaat razendsnel. Deze panelen zetten energie van de zon om in elektriciteit. Echter, de zon schijnt wereldwijd voornamelijk overdag, terwijl een huishouden vaak juist ’s avonds een flinke energiebehoefte heeft. Een batterijsysteem als de Powerwall slaat de niet-gebruikte energie op. Op die manier gaat er minder energie verloren. En wanneer de vraag in huis toeneemt, gaat de energie naar de verbruikers.

Het zal vermoedelijk niet de reden zijn waarom mensen een Powerwall aanschaffen, echt voordelig kun je de batterij ook niet noemen, maar je kunt niet ontkennen dat het systeem als een sieraad in je huis staat. De designradiator mag weg, de Powerwall kan ervoor in de plaats komen. Er zijn inmiddels diverse bekende architect bureaus die Tesla’s Powerwall proactief aanbieden aan hun klanten. Modern, duurzaam en ook een beetje design

1 Commentaar

 • Ardris Megelink| 25/10/2018 bij 21:33

  Je kunt ook een Tesla batterij aanschaffen via het CrowdNett van Eneco. Je meldt je aan en je kiest een thuisbatterij. Als CrowdNetter deel je dan je thuisbatterij met Eneco. De opgewekte zonne-energie die jij niet nodig hebt, zorgt dat het elektriciteitsnet in balans blijft. Zo hoeven ze minder terug te vallen op kolencentrales. Als Eneco-klant krijg je 5 jaar lang een vergoeding voor je hulp. (meestal. 5 x 500,-)
  Ik heb zelf een Tesla batterij en het gaat prima. Installatie is voor rekening van Eneco en je hoeft eigenlijk zelf niets te doen inclusief teruggave van de BTW. als particulier.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven