Sony Vision-S elektrische auto

De Sony Vision-S wordt helaas geen productiemodel

Vorig jaar verraste Sony ons met de Vision-S, een veelbelovende elektrische auto. Toen leek deze conceptcar vooral bedoeld om Sony’s technologie te etaleren. Niet zo lang geleden was er opeens nieuws over testritten in Oostenrijk. Zou hij er dan toch komen? Helaas, de Sony Vision-S blijft alleen een prototype.

Toch in productie?

Even leek het erop dat er met de komst van Sony’s gestroomlijnde EV een nieuwe concurrent voor onder anderen tesla op de markt zou komen. De Vision-S maakte gebruik van Sony’s geavanceerde AI, cloud- en telecommunicatietechnologie. Ondanks Sony’s eerdere verklaring dat de auto nooit het daglicht zou zien, kwam er hoop toen Sony rond de jaarwisseling een video vrij gaf van een prototype van de Vision-S. Deze maakte een proefrit in de Oostenrijkse Alpen. Ook de locatie van Sony’s ontwikkelcentrum, vlakbij de vestiging van een grote contractfabrikant, gaf hoop op de komst van deze auto.

Helaas…

In een recent interview met Car and Driver zei een woordvoerder van Sony dat de auto niet bestemd zal zijn voor de consumentenmarkt. In plaats daarvan gaat Sony hem gebruiken als testplatform voor de autonome rijtechnologie van het bedrijf.

“Op dit moment hebben we geen plannen om het voertuig in massaproductie te nemen of te verkopen. Aangezien we verwachten dat mobiliteit in de toekomst een belangrijke megatrend zal zijn, onderzoeken we hoe Sony op een zinvolle manier kan bijdragen aan het tijdperk van autonoom rijden.”

Dit is teleurstellend nieuws, want de auto ziet er best wel goed uit. Ook heeft hij de nodige geavanceerde technologie aan boord, zoals een Level 4 rij-assistentiesysteem. Dat betekent dat de bestuurder slechts minimale inspanningen moet doen om de auto te besturen. Het is misschien wat overdreven om daar een compleet nieuwe auto voor te ontwikkelen, maar die beslissing is aan Sony zelf. De kans op een serieproductie van de Sony Vision-S lijkt in ieder geval verkeken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven