De Smart #3 SUV-coupé; nog gecamoufleerd, maar de beelden zeggen genoeg

Smart #3 SUV-coupé

Eind maart onthulde Smart al enkele ontwerpdetails en de officiële naam van het tweede model van het ‘nieuwe’ Smart: de #3. Dit wordt een sportief ogende SUV-coupé. Nu zijn er ook beelden vrijgegeven van een gecamoufleerd voertuig die al heel wat zeggen.

SUV-coupé-variant van de Smart #1

Wat je op de foto’s ziet, valt te omschrijven als een grotere, langgerektere variant van de Smart #1. De Smart #3 is een centimeter of 10 langer en krijgt dus een lengte van 4,4 meter. Hij is uiteraard ontworpen volgens dezelfde nieuwe designtaal die ook de Smart #1 kenmerkt.

Smart #3 SUV-coupé

Ontwikkeling en productie in China

Het nieuwste elektrische model van Smart, de #3, wordt net als de #1 ontwikkeld en geproduceerd in China. Smart is nu immers een joint venture, geleid door Mercedes-Benz en het Chinese Geely-concern. De technische basis van de #3 is net als bij het eerste model van het nieuwe Smart-joint venture het veelzijdige elektrische autoplatform SEA (Sustainable Experience Architecture) van Geely.

Specificaties waarschijnlijk vergelijkbaar met de Smart #1

Beide modellen delen hun platform en zijn ook ongeveer even groot. Daarom mogen we verwachten dat de aandrijving van de #3 waarschijnlijk overeen zal komen met die van de #1. Die wordt in verschillende versies aangeboden, met een vermogen dat varieert van 200 kW tot 316 kW en met een actieradius van maximaal 420 kilometer per acculading.

Aerodynamische kenmerken

Dankzij een aantal ontwerpelementen die de aerodynamica verbeteren heeft het een behoorlijk lage luchtweerstand (Cw-waarde: 0,27). Aan de voorkant heeft de Smart #3 een ‘actieve’ grille en zijluchtinlaten voor betere energie-efficiëntie, aangevuld met modelspecifieke wielen. Een diffuser en spoiler aan de achterzijde, evenals de optimalisatie van de onderkant van de carrosserie, zorgen voor een gestroomlijnd ontwerp. Daarnaast zijn er aerodynamische zijspiegels en verborgen deurgrepen.

Officiële onthulling en Europese markt

Het debuut van de Smart #3 vindt plaats op 18 april op de Shanghai autoshow, waarna er meer informatie over het Europese model zal volgen. De lancering van de #3 in China is gepland voor later dit jaar. Of dit ook in Europa het geval zal zijn, is nog onduidelijk.

Vorig artikelKia bouwt fabriek voor Purpose-built Vehicles
Volgend artikelStoreDot’s XFC-technologie moet lichtere, betaalbare EV’s mogelijk maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in