Freso Motors - Reverie

De Reverie van Fresco Motors: Noorse concurrentie voor Tesla?

Er zullen nog niet veel mensen zijn die van de Noorse startup Fresco Motors hebben gehoord. Maar daar zou nog wel eens verandering in kunnen komen. De Reverie is het eerste ontwerp dat Fresco Motors presenteert. Een model dat zich qua uiterlijk en prestaties zou moeten kunnen meten met de Tesla Model S en ook nog een uitwisselbare accu heeft.

“Geen zorgen over actieradius”

Helaas is er nog geen prototype, alleen renderings. Ook doet het bedrijf nogal schimmig over de actieradius. Het stelt gewoon dat de kopers zich daar niet druk over hoeven te maken. Gezien het feit dat de accutechnologie voordat het model daadwerkelijk in productie zal gaan een heel stuk verder gevorderd is, valt daar natuurlijk wat voor te zeggen. Omdat Fresco Motors de auto wil voorzien van een modulair accupakket is het voorbehoud over de actieradius wat dat betreft ook vrij logisch.

Reverie krijgt uitwisselbare accu

Dat modulaire accupakket zou trouwens ook uitwisselbaar zijn. Net zoals een jerrycan voor een auto met brandstofmotor zou je voor de Reverie ook een soort van reserveaccu hebben. We gaan het zien. Snelladen zou uiteraard ook tot de mogelijkheden behoren, al klinkt de “a few hours” niet echt van deze tijd. Het draadloos laden weer wel. De prestaties liegen er absoluut niet om. Met een topsnelheid van 300 km/uur en een acceleratie van nul naar honderd binnen twee seconden blijft er op dat gebied maar heel weinig te wensen over.

Stoere mix van Tesla, Chrysler en Dodge

Qua uiterlijk doet het model aan de voorzijde een beetje denken aan de Model S van Tesla terwijl de zijkant ook wat weg heeft van de Dodge Challenger en Chrysler 300, maar dan wel in een mooi glad en futuristisch sausje. Ook oogt de auto wat stoerder dan de Tesla. De Reverie moet ongeveer 480 cm lang worden waarmee hij qua formaat tussen de Model S en Model 3 in zou komen. De vraag is natuurlijk of de Reverie zich met het fraaie maar niet erg bijzondere uiterlijk en de uitwisselbare, modulaire accu voldoende onderscheidt om genoeg kopers te trekken. In Noorwegen, het land waar elektrisch rijden volledig is ingeburgerd, zal het niet zo’n probleem zijn. Maar verder? Je kunt er als je wilt nu al een reserveren. Een aanbetaling is niet nodig. Wie durft?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven