zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe Polestar 3 wordt een grote elektrische SUV en wordt in de...

  De Polestar 3 wordt een grote elektrische SUV en wordt in de V.S. gebouwd

  Polestar heeft een nieuwe teaser en wat informatie van de voor volgend jaar op de planning staande Polestar 3 SUV vrijgegeven. Daaruit blijkt dat men de auto in de V.S. gaat bouwen. Hij heeft niet alleen hetzelfde platform als de nieuwe Volvo XC90, hij komt ook uit dezelfde fabriek.

  Geen derde zitrij

  Hiermee is de Polestar 3 niet alleen de eerste SUV van het elektrische automerk, maar ook het eerste model van Polestar dat in de VS wordt gebouwd. Het gaat in dit geval om de Volvo-fabriek in Ridgeville (South Carolina). Hoewel het op de foto niet zo opvalt, moet de Polestar 3 een behoorlijk grote SUV worden. Uiteraard zien we er designelementen van de Polestar 2 in terug. Om ervoor te zorgen dat hij niet teveel op de XC90 zal lijken, heeft Polestar gekozen voor een schuin aflopende achterkant. Dat houdt ook in dat er in de Polestar 3 niet voldoende ruimte voor een derde zitrij zal zijn. Hij krijgt dus maximaal 5 zitplaatsen.

  Verder kunnen we aan de teaserfoto van het in camouflagefolie gehulde voertuig zien dat de grille iets vlakker is dan die van de Polestar 2. Ook lijken de koplampen iets verder in de motorkap door te lopen. De buitenspiegels zijn, net als bij de Polestar 2, relatief klein. Helaas gaf Polestar geen verdere informatie vrij over de specificaties. We weten dus alleen dat de Polestar 3 één of twee elektromotoren zal krijgen en dat men ook een extra krachtige versie in de planning heeft. Ook dit voor het nodige onderscheid ten opzichte van de wat ‘bravere’ Volvo XC90. Verder heeft men het over een actieradius van ruim 600 kilometer.

  We mogen er verder van uitgaan dat de Polestar 3 in dezelfde prijsklasse als bijvoorbeeld de Porsche Cayenne zal zitten. Polestar’s CEO Thomas Ingenlath verklaart dat de Polestar 3 naar verwachting in 2022 wordt gelanceerd. Het wordt “een premium elektrische performance SUV die het SUV-design in het elektrische tijdperk definieert”.

  Autonoom rijden op de snelweg

  Polestar organiseerde in de VS een evenement voor de pers en investeerders. Daarin kondigde Ingenlath aan dat de Polestar 3 lidar-sensoren zal hebben van het Amerikaanse bedrijf Luminar. De centrale computer zal men van Nvidia betrekken. Deze systemen moeten autonoom rijden op de snelweg mogelijk maken.

  Productie moet in 2025 vertienvoudigd zijn

  Tijdens het evenement vertelde Ingenlath ook iets over de verkoopdoelstellingen. Nu men twee modellen op de weg heeft, die op 14 markten over de hele wereld worden aangeboden, streeft Polestar naar een verkoop van 29.000 voertuigen dit jaar. Maar dat kan veranderen nu men drie nieuwe modellen wil lanceren, naar nieuwe markten wil uitbreiden en de bestaande markten intensiever gaat bewerken. Op die manier wil Polestar de wereldwijde verkoop vertienvoudigen. Dat betekent een groei van ongeveer 29.000 eenheden dit jaar naar 290.000 eenheden in 2025.

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos