donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsDe Polestar 2 gaat in de verkoop én productie!

  De Polestar 2 gaat in de verkoop én productie!

  Ieder jaar komen er een paar auto’s uit die nét wat meer aandacht trekken. Dit jaar zal dat de Model Y van Tesla zijn, en natuurlijk ook de Volkswagen ID.3. Maar laten we de Polestar 2 niet vergeten. Misschien is dit wel de gevaarlijkste outsider, als we kijken naar de concurrenten voor Tesla en de duurdere modellen uit de stal van VW.

  Verkoopsucces in spé

  De eerste auto van de spin-off van de Zweedse autofabrikant was de Polestar 1. Deze hybride was meer een statement om te laten zien wat er nog meer kon met Volvo’s autoarchitectuur. Maar de Polestar 2 is andere koek. Deze volledig elektrische fastback is niet ontwikkeld om indruk te maken, maar om te verkopen. En dat zal ongetwijfeld in grote getalen gaan gebeuren. Crisis of niet, voor een auto als de Polestar 2 zijn altijd kopers.

  Moedig

  En de verkoop en productie beginnen op het moment dat de Model y van de band gaat/zou moeten rollen. En ondanks de Corona-perikelen gaat men deze elektrische vierdeurs fastback te lanceren. De Polestar 2 gaat in productie in een periode waarin autofabrieken in Azië, de VS en Europa grotendeels gesloten zijn. Dat vereist moed en kunde, wat wordt benadrukt door Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: ”De wereld wordt geconfronteerd met een enorme omwenteling ten aanzien van de coronaviruspandemie. We beginnen nu met de productie onder deze uitdagende omstandigheden met een sterke focus op de gezondheid en veiligheid van onze mensen. Dit is een grote prestatie en het resultaat van enorme inspanningen van het personeel in de fabriek en het team dat de toeleveringsketen veiligstelt. Ik heb enorm veel respect voor het hele team.”

  Sinds deze week te koop

  Je kon hem al reserveren en maar hij is vanaf deze week ook officieel te koop in Nederland. Vele Nederlanders hebben al een exemplaar gereserveerd. Uiteraard is de grote hoeveelheid pre-orders een belangrijke graadmeter voor het uiteindelijke succes van een auto. Die interesse van mensen die aan hun tweede of derde elektrische auto toe zijn, onderstreept volgens Thomas Ingenlath de kracht van de Polestar 2.

  Compact Modular Architecture

  Uiteraard is er de nodige synergie tussen Volvo en Polestar. Zo staat ook de Polestar 2 op de Compact Modular Architecture van de Volvo XC40. Deze is van de grond af aan ontworpen om ook als BEV-varianten gebouwd te worden. En uiteraard maakt de Polestar 2 ook gebruik van het 78kWh accupakket dat in de elektrische versie van de XC40 wordt gebruikt. Hij heeft een heel bruikbaar bereik van 470 kilometer (volgens WLTP). De aandrijflijn van de Polestar 2 bestaat uit twee elektrische motoren, een op de vooras en een op de achteras. Samen leveren ze 300 kW en koppel van 660 Nm. Hiermee accelereert de auto in 4,7 seconden van 0-100 km/u.

  Gebruiksmogelijkheden

  Een van de punten waar de Polestar 2 mee gaat scoren, zijn de gebruiksmogelijkheden. De laadruimte onder de achterklep heeft een volume van 405 liter. Voorin is nog een bagageruimte van 35 liter. Verder kun je de gedeelde achterbank 60/40 neerklappen. Ook kan de Polestar 2 worden uitgerust met een imperiaal dat tot 75 kilo kan dragen. Bovendien is hij leverbaar met een elektrisch inklapbare trekhaak. En een trekhaak is iets wat veel EV’s ontbeert, laat staan dat ze er een aanhanger mee mogen trekken. De Polestar 2 heeft een aanhanggewicht van 1500 kilo, het hoogste in dit segment. Chapeau!

  Polestar 2 infotainment Android

  Android infotainment

  Ook is het een van de eerste auto’s waarbij het infotainmentsysteem geheel op Android OS draait. Dat is met name gekozen vanwege het robuuste ecosysteem voor ontwikkelaars. Het systeem biedt toegang biedt tot diensten zoals Google Assistant, Google Maps en Google Playstore. Je kunt het eenvoudig bedienen door de geavanceerde voice control en het grote touchscreen.

  Prijs en levertijd

  De Polestar 2 is verkrijgbaar vanaf € 59.800. Hij is nog leuker maar ook € 6000 duurder met het Performance Pack. Dit pakket omvat onder meer geavanceerde Öhlins-schokdempers, Brembo-remmen en gesmede 20 inch velgen. Het tweede model van Polestar is het eerste elektrische voertuig dat in de nieuwe Luqiao-fabriek van Zhejiang Geely Holding wordt geproduceerd. De Polestar 1 komt namelijk van de assemblagelijn in de Geely productiefaciliteit in Chengdu. De eerste leveringen van de Polestar 2 zullen in eerste instantie in Europa plaatsvinden, gevolgd door China en Noord-Amerika. De levering van de reeds gereserveerde exemplaren vindt naar verwachting medio juli 2020 plaats. Aansluitend zullen de later verkochte exemplaren worden geleverd.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos