donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe opvolger van de Nissan Leaf komt pas in 2025

  De opvolger van de Nissan Leaf komt pas in 2025

  Veel mensen vinden dat een van de eerste populaire elektrische auto’s, de Nissan Leaf, nu wel zijn beste tijd heeft gehad. Maar Nissan heeft geen haast om hem te vervangen. De Japanners lanceren binnenkort weliswaar de nieuwe Ariya, maar de echte opvolger van de Nissan Leaf komt pas in 2025.

  Made in the UK

  De huidige Leaf is een hatchback terwijl de binnenkort te verschijnen Ariya een SUV cross-over wordt. De opvolger van de Leaf wordt ook een cross-over en wordt een maatje kleiner dan de Ariya. Zoals verwacht zal Nissan de opvolger van de Leaf in het Verenigd Koninkrijk bouwen. De technische basis van de opvolger van de Leaf wordt gevormd door het CMF-EV platform. Dat nieuwe elektrische platform is een gezamenlijke ontwikkeling de alliantiepartners Renault, Nissan en Mitsubishi.

  Nissan EV Hub Sunderland

  Sunderland

  Nissan kondigde afgelopen zomer plannen aan om een miljard pond te investeren in de productiefaciliteit in het Britse Sunderland. Men zou deze fabriek upgraden tot EV36Zero, een ‘Electric Vehicle Hub’ en daar een nieuwe cross-over gaan bouwen. Wie een plus een kan optellen begrijpt al dat het hier om de opvolger van de Nissan Leaf gaat. Guillaume Cartier, hoofd van Nissan Europe, verklaarde nu tegenover het Britse magazine Autocar dat de nieuwe auto die men in Sunderland gaat bouwen, inderdaad de opvolger van de Leaf zal zijn.

  Vijf modellen

  Men gaat de huidige compacte hatchback tegen 2025 uitfaseren en vervangen door een compacte cross-over SUV. Qua formaat zou je dan verwachten dat we dan naar de huidige Juke kunnen kijken. Maar de Juke wordt uiteindelijk ook elektrisch. Of dat een volledig elektrisch of deels elektrisch model wordt, is nog even afwachten. Dat geldt ook voor de X-Trail. Van de Qashqai weten we al die voorlopig deels elektrisch blijft. Het leveringsprogramma van de Japanners zal dan in Europa hoofdzakelijk bestaan uit de Juke, Qashqai, Ariya en X-Trail, alsmede de opvolger van de Leaf. De andere personenauto’s behoren dan niet meer tot de kern van het programma.

  Kleinere elektrische modellen nog moeilijk

  Cartier verklaarde dat het lastig is om een instapmodel auto rendabel te maken, omdat het nagenoeg zeker is dat ook dit een elektrische auto zou moeten zijn. “We kijken altijd naar de alliantie voor een volledig gamma van producten en aandrijflijnen,” zei Cartier. “Een kwestie die nog niet is opgelost, is het instapsegment. De vraag is hoe we voor het merk Nissan iets vanuit de alliantie kunnen bieden.”

  opvolger Nissan Leaf

  Focus op elektrificatie

  Strategisch gezien richten we ons op elektrificatie,” zei Cartier. “Als we in de EU7 investeren, bedragen de kosten ongeveer de helft van de winstmarge per auto, ongeveer 2000 euro, die we aan de klant zouden moeten doorberekenen. We zetten dus in op elektrische voertuigen omdat we weten dat de kosten zullen dalen.” Het is dus ook duidelijk dat de Japanse autofabrikant niet langer zal investeren in nieuwe technologieën om verbrandingsmotoren aan de Euro 7 normen te laten voldoen.

  Geen waterstof

  Nissan’s CEO Makoto Uchida bevestigde al eerder dat het bedrijf niet zal investeren in waterstoftechnologie. “Onze concurrenten hebben veel oplossingen voor de technologie. We hebben gekozen voor elektrische voertuigen. We hadden vroeger waterstoftechnologie bij Nissan, en in een andere wereld zouden we daar misschien nog steeds mee bezig zijn. Maar tot nu toe willen we ons richten op elektrische auto’s.”

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos