De Nissan Concept 20-23 is meer dan alleen een show car

Nissan Concept 20-23

Het is niet vanzelfsprekend dat een conceptcar de verbeelding prikkelt, maar geen concrete blik biedt op wat komen gaat. De Nissan Concept 20-23, onthuld ter ere van het 20-jarig jubileum van Nissan’s London Design Studio, biedt waarschijnlijk wél een soort van voorproefje van een concreet productiemodel.

Achtergrond van de Nissan Concept 20-23

De Nissan Concept 20-23 conceptcar is niet zomaar een designoefening. Het markeert twee decennia van innovatie en creativiteit in Nissan’s Londense studio. Het is ook een voorbode van de elektrische toekomst van het bedrijf, met name in de vorm van de nieuwe Nissan Micra.

Design en esthetiek

Wie bedenkt hoe bescheiden het design van de eerste generaties van de Nissan Micra was, zal concluderen dat de Nissan Concept 20-23 in vergelijking daarmee een waar visueel spektakel is. Met zijn vleugeldeuren en futuristische lijnen breekt het concept behoorlijk met traditionele ontwerpnormen.

De auto lijkt als het ware te zeggen: “Kijk, dit is wat mogelijk is als we de grenzen van design en technologie opzoeken.” Sommigen zullen het ontwerp te gewaagd vinden terwijl anderen enthousiast zullen zijn over de frisse wind die er vanuit London waait. Maar duidelijk is wel, is dat de auto aardig wat aandacht trekt. Laten we hopen dat Nissan bij het definitieve ontwerp van de Micra net zo veel lef heeft.

Nissan Concept 20-23

Nissan Concept 20-23

Technologie

Wat technologie betreft, zal de Concept 20-23 een toonbeeld zijn van wat Nissan in huis heeft. De conceptcar dient als een soort laboratorium op wielen, waarin nieuwe technologieën kunnen worden getest en verfijnd voordat ze hun weg vinden naar productiemodellen.

Hoewel er geen sprake is van enige specificaties, het is immers een show car, is het duidelijk dat het de bedoeling is de auto een volledig elektrische aandrijflijn heeft. Dit past binnen Nissan’s bredere strategie om tegen 2030 een volledig elektrisch aanbod te hebben. De Japanse autofabrikant heeft onlangs ook toegezegd dat er in Europa alleen nog maar elektrische modellen zullen worden geïntroduceerd.

Goede kans overigens dat Nissan voor een definitieve elektrische Nissan Micra gebruik zal maken van de technologie van alliantiepartner Renault. Dat heeft het CMF-B EV-platform, dat het Franse merk voor de nieuwe elektrische Renault 4 en 5 gaat gebruiken, inmiddels bijna gereed.

Elektrische stadsauto

In een markt die steeds meer verzadigd raakt met elektrische voertuigen maar waar de kleinere en betaalbare modellen nog schaars zijn, biedt de Nissan Concept 20-23 een frisse kijk op wat een compacte stadsauto kan zijn. Er zijn nog niet veel elektrische stadsauto’s omdat het nog bijna onmogelijk is om die kostendekkend te produceren. Het is daarom een gedurfde stap voor Nissan, dat hiermee laat zien dat ze niet bang zijn om risico’s te nemen in een competitieve markt. Dat maakt de Nissan Concept 20-23 een heel interessant voorproefje van de toekomstige elektrische Nissan Micra.

Vorig artikelOok de Skoda Enyaq iV krijgt een upgrade
Volgend artikelOp vakantie met de Aiways U5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in