maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsDe Lucid Air komt nog dit jaar naar Europa

  De Lucid Air komt nog dit jaar naar Europa

  Lucid Motors is sinds afgelopen najaar begonnen met de eerste afleveringen van de Lucid Air. Daar levert de Amerikaanse start-up de elektrische sedan, die een actieradius van 832 kilometer volgens de EPA-cyclus haalt, in steeds grotere aantallen af. Men wil de Lucid Air dit jaar ook in Europa gaan leveren.

  Op Twitter deelde Lucid het volgende mee:

  “De uitbreiding naar Europese markten zal dit jaar beginnen. Blijf op de hoogte van landspecifieke leveringsinformatie”.

  Reserveren

  Sinds begin januari 2020 kun je vanuit 15 Europese landen al een reservering voor de Lucid Air plaatsen. Dat zijn België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, IJsland, Italië, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. In Nederland kun je de Lucid Air in dezelfde drie varianten (Pure, Touring, Grand Touring) reserveren. Deze verschillen wat betreft de actieradius, prestaties en uitrusting. In de VS liggen de prijzen daarvan tussen ongeveer 62.500 euro en 123.000 euro. Het introductiemodel ‘Dream Edition’ is in de VS uitverkocht en in Europa überhaupt niet verkrijgbaar.

  Waarschijnlijk nog dit jaar in Nederland

  Het bedrijf specificeerde toen nog niet – en nu dus ook nog niet – precies wanneer de eerste voertuigen in Europa geleverd worden. Wel is duidelijk dat Lucid in al die 15 landen al een vestiging heeft geopend of gepland. Maar het is nog niet helemaal duidelijk of men bepaalde landen voorrang zal geven. Veel nieuwkomers op de Europese markt beperkten zich aanvankelijk vaak tot landen waar de EV’s al wat meer zijn ingeburgerd zoals Noorwegen, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Gezien het feit dat er bij Lucid Nederland meer dan 60 vacatures zijn, mogen we voorzichtig concluderen dat we de Lucid Air dit jaar ook in Nederland tegemoet kunnen zien. Maar wanneer precies, dat is een nog grotere gok.

  Lucid Air Europa

  Geen directe Tesla-concurrent

  De Amerikaanse startup wordt vaak met Tesla vergeleken. Lucid CEO Peter Rawlinson was vroeger – al wordt dit door Elon Musk betwist – de hoofdontwikkelaar van de Tesla Model S. Maar Lucid ziet zichzelf juist niet als een concurrent van Tesla. Waar Tesla zichzelf vooral als pionier profileert, ziet Rawlinson zijn bedrijf als mogelijke concurrent voor de traditionele merken. Rawlinson legt de focus duidelijk neer als een bedrijf dat de allernieuwste technologie op het gebied van elektrische auto’s in huis heeft. Ondanks de ‘premium’ marktpositionering van de Lucid Air benadrukte Rawlinson onlangs nog dat Lucid geen “auto’s voor rijke mensen” wil bouwen.

  Na de Air komt ook de Gravity SUV

  Na de Lucid Air kunnen we de Lucid Gravity tegemoetzien, een SUV die in hetzelfde segment als de Air zal worden gepositioneerd. Daarna wil men ook meer betaalbare EV’s op de markt brengen. Het is echter nog niet duidelijk of die door Lucid zelf zullen worden aangeboden. Rawlinson verklaarde ook al eens dat men overweegt om de door Lucid Motors ontwikkelde technologie in licentie te geven.

  Lucid Air Nederland te koop levering 2022

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos