De Hyundai Kona Electric is uitgeroepen tot SUV van het Jaar 2019

Door Mobility Service Electric

De Hyundai Kona Electric is door de North American Car of the Year (NACTOY) uitgeroepen tot SUV van het Jaar 2019. De elektrische auto is in de zomer van 2018 op de markt uitgebracht. Sindsdien is de Hyundai Kona Electric niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Inmiddels behoort de Hyundai Kona Electric tot de top 3 meest verkochte elektrische auto’s van 2019.

Populariteit van de Hyundai Kona Electric

Met name bij de zakelijke rijder is de elektrische auto erg populair. Een logische verklaring, aangezien de Hyundai Kona Electric standaard al rijk is uitgerust, voldoende ruimte biedt, een rijke actieradius heeft en tot slot onder de 50.000 euro valt. De zakelijke rijder profiteert om die laatste reden van de volledige 4% bijtelling over de fiscale waarde. In 2019 betalen zakelijke rijders namelijk 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro en 22% over het resterende bedrag. In de praktijk betekent dit een nettobijtelling van 51 euro per maand (belastingschaal 38,10%).

Praktijkervaringen Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric heeft een 64 kWh accupakket en een actieradius van 449 kilometer. Uit praktijkervaringen is gebleken dat er zo’n ruim 400 kilometer mee gereden kan worden. Een ander pluspunt, de elektrische auto kan maximaal met 80 kilowatt snelladen. Dat betekent dat de Hyundai Kona Electric binnen drie kwartier weer voor 80% is opgeladen.

Zitten er dan ook nadelen aan deze elektrische auto? De Hyundai Kona Electric kan 1-fase laden, dat wil zeggen dat de elektrische auto aan een openbaar oplaadpunt (laadvermogen 7,2 kW) ongeveer 10,5 uur oplaadtijd nodig heeft. Bovendien geven bestuurders van de Hyundai Kona Electric aan dat zij ook een app, om de actuele laadstatus te bekijken, missen.

Levertijd Hyundai Kona Electric

Vanwege de populariteit van de Hyundai Kona Electric, is de levertijd van de Hyundai Kona Electric opgelopen tot minimaal een jaar. Toch zijn er een aantal leasemaatschappijen die hier op hebben ingespeeld. Heb je interesse in het leasen van de Hyundai Kona Electric? De Hyundai Kona Electric is op zakelijkelektrischleasen.nl uit voorraad leverbaar.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven