FreZe Nikrob EV

De FreZe Nikrob EV wordt wellicht de goedkoopste Europese elektrische auto

Wie uitkijkt naar het moment dat elektrische auto’s echt heel goedkoop worden, moet misschien wachten tot de Letse autofabrikant Dartz de FreZe Nikrob EV op de markt brengt. Dit wordt wellicht de goedkoopste Europese elektrische auto, die nét geen tien mille gaat kosten.

Dartz heef de eerste foto’s verspreid van de gecamoufleerde FreZe Nikrob EV, een nieuwe elektrische auto met vier zitplaatsen die 9.999 euro zou moeten kosten. De auto wordt gemaakt door Dartz Motorz ​​uit Letland.

FreZe Nikrob EV is afgeleid van oude bekende

De firma Dartz staat bekend om het bouwen van grote gepantserde SUV’s, die in verschillende grote bioscoopfilms te zien waren, maar pakt het nu dus wat minder groots aan. Alhoewel: ze kunnen het best eens druk krijgen, want hun nieuwste product is gebaseerd op de Hongguang Mini EV van de Chinese firma Wuling. De verkoop van dit 4500 dollar kostende model startte in juli 2020 en het was een maand later al de bestverkochte elektrische auto van China.

FreZe Nikrob EV

Compact, hoog en vier zitplaatsen

Ondanks zijn compacte afmetingen heeft de FreZe Nikrob vier zitplaatsen. Opvallend is de grote hoogte van het voertuig, die kennelijk bedoeld is om het instappen gemakkelijker te maken. Volgens Dartz laten de foto’s de eerste van verschillende geplande versies van de elektrische auto zien. De FreZe Nikrob kan naar verluidt 200 kilometer afleggen op één acculading.

Binnenin lijkt er niet veel veranderd ten opzichte van de Wuling Hongguang, wat niet erg is. Het interieur ziet er prima uit. Dartz biedt een scala aan opties, zoals het verwijderen van de achterbank. Ook krijgt de auto andere koplampen, airbags en elektronische stabiliteitscontrole. Dit alles zou de prijsstijging ten opzichte van de Wuling kunnen verklaren. Dartz richt zich in eerste instantie op de Duitse, Noorse en Franse markt.

Bron: AD.nl/auto – Erik Kouwenhoven

2 Comments

 • Bas van der Weerd| 10/02/2021 bij 00:05 (Bewerk)

  Leuk ding, CouchCowboy, hij doet me een beetje denken aan een ‘omgekeerde’ versie van de Carver.

 • CouchCowBwoi| 05/02/2021 bij 07:00 (Bewerk)

  @bas

  In het kader interessant en nieuw… Onderstaande ook gezien? Wellicht interessant.

  https://akotrike.com

  https://youtu.be/lBhElybrOHA

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven