De Fisker PEAR is even in de wacht gezet

Fisker PEAR

Hoewel het natuurlijk afwachten is in hoeverre de Fisker PEAR in de praktijk net zo veelbelovend is als de Amerikaanse autofabrikant belooft, zullen we er nog even op moeten wachten. Fisker moet zijn debuut vanwege problemen met de acculeveranties helaas uitstellen tot 2025.

Accu’s zijn nog even een uitdaging

De vertraging in de lancering van de PEAR, een afkorting voor “Personal Electric Automotive Revolution”, is te wijten aan een probleem met de leverancier van de accu’s. Het probleem ligt nog niet bij een specifieke leverancier. Fisker heeft namelijk nog niet besloten welke partner de accu’s voor de PEAR zal leveren. En die accu’s, tsja, die zijn toch een behoorlijk essentieel onderdeel van een elektrisch voertuig.

Innovatief concept

Ondanks deze tegenslag lijkt de PEAR een veelbelovend concept. De PEAR belooft een aantal innovatieve aspecten te bevatten. Zo zal het voertuig 25 procent minder onderdelen hebben dan traditionele voertuigen. Dat moet niet alleen de productie versnellen, maar ook de CO2-uitstoot verminderen.

State-of-the-art technologie

Verder beschikt de PEAR over een vereenvoudigde E/E-architectuur, met krachtige computers die via gigabit Ethernet met elkaar zijn verbonden. Dit zorgt voor een naadloze communicatie en integratie tussen de verschillende systemen van het voertuig. Ook heeft Fisker voor deze auto een Blade Central Computer ontwikkeld met upgradebare computerkaarten. Dit betekent dat de technologie van de PEAR kan worden bijgewerkt en aangepast naarmate de technologie vordert. Op deze manier kan de levensduur van het voertuig worden verlengd. Het voertuig bevat verder zonale gateways die verbonden zijn met discrete controle-eenheden en gevirtualiseerde elektronische controle-eenheden, wat bijdraagt aan de efficiëntie en prestaties van de PEAR.

Innovatief design

Maar de innovatie stopt niet bij de technologie. De PEAR heeft een exterieurdesign dat net zo indrukwekkend is als de interne systemen. Met een verwachte basisprijs van minder dan 29.900 dollar vóór incentives, biedt de PEAR een design met innovatieve verlichtingstechnologie en een omhullende voorruit die is geïnspireerd op de glazen kap van een zweefvliegtuig. Dit draagt bij aan de futuristische uitstraling van het voertuig en biedt bestuurders een ongeëvenaard zicht op de weg.

Fisker PEAR

Houdini-kofferbak

Een van de bijzondere kenmerken van de PEAR is de Houdini-kofferbak, waarvoor patent is aangevraagd. De klep hiervan kan zelfs in krappe ruimtes worden geopend, wat de functionaliteit en bruikbaarheid van de auto vergroot. En in tegenstelling tot de Fisker Ocean biedt de PEAR ook een warme/koude frunk, ideaal voor koele drankjes bij een picknick.

Grootse toekomstplannen

De PEAR wordt ontwikkeld door Fisker in samenwerking met Foxconn. De productie zal plaats vinden in de fabriek die Foxconn onlangs in Lordstown (Ohio) heeft gekocht. Het gaat hier om een regelrecht volumemodel, men heeft zich ten doel gesteld om uiteindelijk jaarlijks 250.000 voertuigen te produceren. De Fisker PEAR zal beschikbaar zijn in zowel 2WD als Dual-Motor AWD modellen, met een beoogde actieradius van meer dan 480 kilometer. De prijs zal ergens rond de 35 mille liggen, verwachten wij.

Vorig artikelHolcim koopt 1.000 elektrische cementwagens bij Volvo Trucks
Volgend artikelAlbert Heijn groen op weg in Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in