Charge Mustang EV 1967

De elektrische Mustang van Charge komt eraan!

Een nieuw gebouwde Mustang uit de jaren zestig met een stevige elektromotor. Veel petrolheads zullen het een nachtmerrie vinden maar anderen dromen misschien wel van zo’n auto. We schreven afgelopen najaar al over deze elektrische Mustang maar er is nu, vlak voor de daadwerkelijke lancering, meer informatie vrijgegeven.

Een volledig nieuwe, elektrische Mustang

Het is overigens een compleet nieuwe auto, de Mustang die de in Londen gevestigde start-up Charge bouwt. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe, onder licentie gebouwde koetswerken die op een modern chassis met elektrische aandrijflijn worden gezet. Qua uiterlijk is het dus precies een 1967 Ford Mustang Fastback of Convertible maar dan wel met een modern onderstel én aandrijving. Dat geldt ook voor het interieur. Ook hier zien we de befaamde klassieke looks uit vervlogen tijden maar die worden slim gecombineerd met moderne beeldschermen zoals we ook in moderne EV’s zien.

Geen diepe roffel maar meer dan genoeg vermogen

Rijden in deze elektrische Mustang betekent wel dat je moet de diepe roffel van de V8 er even bij denken. De prestaties zullen je niet teleurstellen. Het totale vermogen bedraagt ongeveer 475 pk en er is een koppel van 1200 Nm (!) beschikbaar. Optrekken bij het stoplicht betekent dan ook dat je echt op moet passen dat je de klinkers niet uit de straat rijdt. Gelukkig kun je niet alleen voor achterwielaandrijving maar ook voor vierwielaandrijving kiezen. De topsnelheid wordt niet opgegeven maar hij kan in ongeveer 4 seconden naar de 100 km/uur accelereren.

Volop bekijks bij de laadpaal

Een normale rijstijl lijkt bijna onmogelijk in zo’n powercar maar als het je daadwerkelijk lukt dan zul je merken dat 64 kWh accu (volgens Charge) goed is voor een actieradius van ruim 300 kilometer. Snelladen gaat met 50 kW dus je hebt de accu binnen ruwweg een uur weer met zo’n 80% bijgeladen. Tijdens het laden heb je mooi de gelegenheid om hem weer even goed op te poetsen en te genieten van de aandacht die je met zo’n bijzondere beauty krijgt.

Nu al reserveren

Ben je nog niet gillend weg gelopen en heb je een goed gevuld spaarpotje? Er worden er maar 499 exemplaren van gemaakt en hij kost ‘slechts’ zo’n 350.000 euro. Ja, dit zou wel eens het moment kunnen zijn dat je alsnog gillend wegloopt. Niet? Dan kun je er nu eentje reserveren. Als het goed is dan start de productie nog dit jaar. Mogen wij een keertje meerijden?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven