elektrische Corvette

De elektrische Corvette van Joe Biden houdt de gemoederen bezig

Joe Biden, de Amerikaanse senator en Democratische presidentskandidaat, heeft een enorme geruchtenmachine in gang gezet met een tweet over een volledig elektrische Corvette. General Motors zegt van niets te weten. Waar komt dat verhaal van die elektrische Corvette dan vandaan?

Vaag verhaal

Biden zette een video online, waarin hij achter het stuur van zijn Corvette uit ’67 vertelt over de prestaties van de Amerikaanse auto-industrie. Ook had hij het over het toenemende belang van elektrische mobiliteit. Zijn uitspraak “ze vertellen me – en ik kijk er naar uit als het waar is om er een te rijden – dat ze een elektrische Corvette bouwen die 320 kilometer per uur kan gaan,” leidde tot allerlei speculaties. Waarschijnlijk vooral vanwege de vage maar concrete inhoud. Onthulde Joe Biden daadwerkelijk dat General Motors een elektrische Corvette maakt die 320 kilometer per uur kan gaan? Al met al een behoorlijk vaag verhaal.

Van wie komt het dan?

Wat Biden met “ze vertellen me” bedoelt, is niet duidelijk. Zijn adviseurs, of managers? In zijn kennissenkring misschien? Heeft hij dat misschien ergens gelezen? En wat bedoelt hij met “bouwen”? Gaat het alleen om de intentie om een elektrische Corvette te ontwikkelen? Of gaat zo’n voertuig al (bijna) in productie? Biden gaf geen verdere informatie over deze punten. Dus dan blijft de vraag hoe hij aan die informatie komt. Misschien heeft hij net een rapport van het Amerikaanse octrooibureau gezien. Daarin staat dat General Motors een octrooi heeft verlengd, waarin al in 2015 de aanduiding “E-Ray” voor een elektrische Corvette wordt beschermd.

Ook GM weet van niets

Klinkt begrijpelijk, maar toch een beetje vergezocht. In ieder geval mengde General Motors zich niet in de geruchten en speculaties. Een GM-woordvoerder vertelde CNN alleen maar dat de fabrikant “toegewijd was aan een volledig elektrische toekomst” en “zeer nieuwsgierig” was “waar dit ons in de toekomst zal brengen”. Dat is met zo vaag als Biden’s bewering over de elektrische Corvette. Ook de woordvoerders van Biden hebben niet gezegd over welk bedrijf of welke auto de presidentskandidaat het had.

Een Corvette van Genovation Cars misschien?

Wat ook een mogelijkheid is, is dat Biden heeft verwezen naar een model dat daadwerkelijk wordt ontwikkeld en gebouwd. Dan zou het “ze” het Amerikaanse bedrijf Genovation Cars betekenen. Dat bouwt de GXE, een elektrische sportwagen op basis van een conventionele Corvette. En volgens Genovation Cars bereikt deze auto met gemak de door Biden genoemde 200 mijl per uur topsnelheid.

Die Genovation GXE is een Corvette van de zevende generatie. Daarin is de verbrandingsmotor vervangen door twee elektromotoren met een vermogen van 588 kW, en wordt er uiteraard ook een accupakket geplaatst. (800 PK) en batterijen. Genovation Cars is van plan om 75 van deze auto’s te bouwen. Deze zijn niet goedkoop, men heeft het over een prijs van iets meer dan $750.000 per stuk plus de kosten van de originele Corvette. Maar ook de GXE is nog niet in productie. Genovation Cars is de prototypes aan het testen en verfijnen.

Hij komt er sowieso, die elektrische Corvette

Of de verklaring van Biden nu voorkennis over GM is, een zinspeling op de Genovate GXE, of gewoon een politicus die geruchten citeert die hij ergens heeft gehoord, er is geen twijfel over één ding: die elektrische Corvette gaat er hoe dan komen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven