e.Go Life

De eerste exemplaren van de e.Go Life worden geleverd

De in Aken gevestigde startup e.GO Mobile is begonnen met de uitlevering van haar eerste model, de e.GO Life. De eerste ‘First Edition’ modellen werden geleverd aan de Armin Laschet (premier van Noordrijn Westfalen), Marcel Philipp (burgemeester van Aken) en professor Ulrich Rüdiger van de Akense universiteit. De e.GO Life, waarvan de productieversie dit voorjaar in Genève werd gepresenteerd, wordt sinds maart in Aken geproduceerd. Dat gebeurt nu nog op kleine schaal maar volgend jaar willen de initiatiefnemers overschakelen naar een tweeploegendienst.

Eerste echte leveringen pas in het najaar

e.GO Mobile moest enkele dagen geleden helaas opnieuw vertellen dat er vertragingen zijn. De eerste vrij configureerbare e.GO Life-modellen kunnen nu naar verwachting pas in het najaar van dit jaar worden besteld. De startup benadrukt echter ook dat zij van plan is om alle pre-orders – dat zijn er tot op heden ongeveer 3.300 – begin volgend jaar te leveren. Die vertraging was er dus niet voor de First Edition van de e.GO Life. Deze leveringen zijn vorige week volgens plan begonnen.

Gedoe om milieubonus

Er is een milieubonus van de Duitse overheid. Deze zal naar verwachting (voorlopig) op 30 juni verstrijken. Om ervoor te zorgen dat de klanten die niet verliezen, biedt de startup aan om voor die tijd een vooraf bepaalde configuratie te bestellen. Dan zouden ze nog binnen de gestelde termijn de zogenaamde BAFA-financiering aan kunnen vragen. Hoewel er zijn sterke aanwijzingen zijn dat de milieubonus sowieso zal worden verlengd, is dit nog niet vastgelegd.

e.Go Life uitvoeringen

Configuraties

Deze vooraf bepaalde configuraties zouden bestaan uit een basisversie voor € 15.900, een mediumversie voor € 17.400 of een krachtige versie voor € 19.900. e.GO Mobile schreef een paar weken geleden per e-mail aan de pre-orderaars dat er op volle snelheid wordt gewerkt aan de homologatie van de vrij configureerbare varianten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven