dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsDe eerste elektrische sportwagen van Porsche wordt inderdaad de 718

  De eerste elektrische sportwagen van Porsche wordt inderdaad de 718

  Er waren al de nodige geruchten over een elektrisch sportwagen van Porsche. De vraag was alleen welke het zou worden. De iconische 911 is het minst waarschijnlijk, de 718 veel meer. Porsche bevestigt nu dat de keus inderdaad is gevallen op de 718, die we als Cayman en Spyder kennen.

  Toekomstplannen

  Porsche maakte zijn jaarcijfers van 2021 bekend, en vertelde daarbij ook het een en ander over de plannen voor de toekomst. Dat die grotendeels ‘elektrisch’ is, is natuurlijk allerminst een verrassing. In 2021 bedroeg het aandeel van BEV’s en PHEV’s bij Porsche al 40 procent. Tegen 2030 wil Porsche het aandeel van al zijn nieuwe voertuigen met zuiver elektrische aandrijving verhogen tot meer dan 80 procent. Als tussenstap moet de helft van alle nieuwe Porsche-verkopen tegen 2025 volledig elektrisch of plug-in hybrides zijn.

  Porsche leverde vorig jaar wereldwijd 301.915 voertuigen af. Een stijging van zo’n 10% want in 2020 waren het nog 272.162 voertuigen. Dit betekent dat voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf het magische getal van 300.000 werd overschreden. De best verkochte modellen waren opnieuw de SUV’s (Macan en Cayenne). De verkoopaantallen van de Taycan zijn meer dan verdubbeld. Er werden vorig jaar 41.296 Taycans afgeleverd waarmee dit populairder was dan de 911 waarvan men met 38.464 stuks ook een nieuw record kon noteren.

  Porsche gaat niet alleen meer elektrische modellen op de markt brengen – er komt ook een elektrische Macan en er zijn geruchten over een grote elektrische SUV – maar gaat ook investeren in zijn eigen HPC-infrastructuur. Helaas geeft de Duitse autofabrikant daar nog geen details van vrij. Men bevestigt alleen dat men samen met partners zal investeren in ‘premium oplaadstations’. In de wandelgangen gaat een gerucht over honderd Porsche HPC-stations rond. Ook gaat Porsche investeren in accutechnologie. Het bedrijf gaat “aanzienlijke investeringen” doen in accusystemen en moduleproductie.

  Porsche Mission R

  Elektrische Porsche 718

  Ook over de elektrische Porsche, waarvan je je mag afvragen of die nog wel 718 blijft heten, gaf Porsche geen verdere details vrij. Oliver Blume, CEO van Porsche bevestigde alleen het volgende: “We versterken ons elektrische offensief met nog een model: in het midden van het decennium willen we onze mid-engine 718 sportwagen exclusief volledig elektrisch aanbieden.” Blume liet nog niets los over het te gebruiken platform. Wel bevestigde hij dat het model de standaard accucellen van de Volkswagen Groep zal krijgen, die afkomstig zijn van Northvolt: “We zullen de cellen samen met Northvolt ontwikkelen en ook van Northvolt betrekken”.

  In de Duitse media wordt beweerd dat het ontwerp waarschijnlijk zal geïnspireerd zijn op het hierboven afgebeelde Mission R studiemodel dat Porsche op de IAA 2021 presenteerde. Naar verluidt gaat hij in 2023 in productie.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos