De Ebusco 3.0 is niet zo maar een bus

Ebusco 3.0 bus

Ebusco heeft de EU-typegoedkeuring voor de Ebusco 3.0 verkregen. Met dit certificaat voldoet deze nieuwe elektrische bus aan alle EU-veiligheids-, milieu- en productievoorschriften. Maar de Ebusco 3.0 is niet zo maar een bus. Hij zit boordevol innovatieve ideeën, zoals een carrosserie van composietmaterialen.

Composietmateriaal

Door het verkrijgen van de EU-typegoedkeuring mag de Ebusco 3.0 in alle EU-lidstaten worden geregistreerd en in het openbaar vervoer worden gebruikt. De Ebusco 3.0 is een revolutionaire elektrische stads/streekbus. Ebusco heeft de carrosserie namelijk vervaardigd van uit de ruimtevaarttechnologie afkomstig composietmaterial. Hierdoor is de carrosserie van de bus aanzienlijk lichter. Die betekent dat deze elektrische bus een veel grotere actieradius haalt (maximaal 575 km) en dat hij ook een hele lange levensduur heeft. Men schat de gemiddelde levensduur op 25 jaar.

Belangrijke mijlpaal

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco: “Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat we weer een belangrijke mijlpaal hebben bereikt: De Ebusco 3.0 is de eerste bus in composietmateriaal die deze EU-typegoedkeuring krijgt. Het is wereldwijd een echte spelbreker in onze industrie en nu officieel goedgekeurd voor de EU-markt. Met deze goedkeuring en de middelen die wij via onze recente beursgang hebben ontvangen voor onze internationale expansiestrategie, zijn wij goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende markt en ons uitrolplan uit te voeren”.

De Ebusco 3.0 is al in productie. Hij wordt gemaakt in de hoofdvestiging van Ebusco in het Brabantse Deurne. De levering van de eerste eenheden van de 3.0 zijn al over enkele weken gereed.

Ebusco 3.0 bus

Ebusco

De elektrische bussen van Ebusco vinden steeds vaker hun weg naar de gebruikers. Hoewel Ebusco pas in 2012 is opgericht, zijn de bussen van Ebusco in verschillende Europese landen in gebruik, waaronder in grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München. Ebusco heeft van de voorloper van de 3.0, de Ebusco 2.2, al 346 eenheden geleverd aan zeven Europese landen.

Het bedrijf heeft meer dan 200 fte’s en heeft behalve de hoofdvestiging in Deurne ook een productiefaciliteit in het Chinese Xiamen. Sinds iets meer dan een maand is Ebusco ook een beursgenoteerd bedrijf (Euronext Amsterdam).

Vorig artikelDe Pininfarina Battista is meer dan een eerbetoon
Volgend artikelCamperbouwers hebben de Mercedes EQV ontdekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in