De D-VIL cargobike is écht jaloersmakend

D-VIL Concept cargobike

Het ‘D-VIL’ concept, ontworpen door de Duitse Anastasia Berg, student aan de ‘Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin’ biedt een meer gestileerde kijk op het nu nog behoorlijk klassieke ontwerp van elektrische bezorgfietsen. Berg wil met de D-VIL laten zien hoe het stedelijk vervoer in de nabije toekomst zal veranderen.

De D-VIL is bedoeld voor bezorgers in de stedelijke omgeving. Duidelijk is dat je als bezorger maar wat blij zult zijn met het ontwerp van Anastasia Berg. De driewielige cargobike is namelijk grotendeels overdekt.

D-VIL Concept cargobike

Overdekte cabine

De D-VIL kenmerkt zich door de driewielige constructie en de futuristische, deels gesloten cabine die één zitplaats heeft. Die gesloten cabine zorgt niet alleen voor bescherming tegen de elementen, maar ook bij aanrijdingen. De bestuurder beschikt in de gedeeltelijk gesloten cabine over een luxe stoel die zo uit een sportwagen afkomstig zou kunnen zijn. Achter de zitplaats bevindt zich de laadruimte, groot genoeg voor het bezorgen van maaltijden en dergelijke. Voor het bezorgen van pakketjes zal de laadruimte aan de kleine kant zijn tenzij het echt om koeriersklussen gaat.

Verder beschikt de D-VIL over vering op alle wielen, camera’s, een dashboard en een heus stuurwiel. Je mogen verwachten dat de D-VIL net als de Carver in de bochten kan hellen. Maar uit de foto’s kunnen we afleiden dat hij dan op één van de achterwielen rijdt.

Niet alleen voor bezorgers

De D-VIL ziet er zo gelikt uit dat we ons kunnen voorstellen dat hij niet alleen voor bezorgdiensten zal worden gebruikt. Er zullen genoeg mensen zijn die zo’n futuristisch geval ook gewoon als vervoermiddel in de stad willen gebruiken. Het moet geen enkel probleem zijn om early adopters voor de D-VIL te scoren. Verder is het best interessant om alle beelden en het verhaal achter van de D-VIL te bekijken.

Vorig artikelTEVVA start serieproductie van zijn eerste elektrische vrachtwagen
Volgend artikelXpeng opent vier Europese aflever- en servicecentra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in