vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe Concept Recharge laat zien hoe de toekomstige elektrische Volvo’s eruitzien

  De Concept Recharge laat zien hoe de toekomstige elektrische Volvo’s eruitzien

  Tegen 2030 wil Volvo alleen nog maar volledig elektrische auto’s verkopen. Met de studie ‘Concept Recharge’ geeft de Zweedse autofabrikant aan hoe de nieuwe generatie van volledig elektrische Volvo’s eruit zal zien. Hierbij kregen de ontwerpers de gelegenheid om de proporties opnieuw definiëren.

  Voorproefje

  “Onze Volvo Concept Recharge is een voorproefje van de volledig elektrische toekomst van Volvo Cars en een nieuw soort voertuig,” legt Volvo’s designchef Robin Page uit. “De moderne proporties vergroten de veelzijdigheid van het interieur. Tegelijkertijd laat de conceptauto zien wat nieuwe technologie mogelijk kan maken op het gebied van design.”

  Volvo Concept Recharge

  Elektrisch platform

  Op dit moment hebben de elektrische Volvo’s hetzelfde platform als de conventioneel aangedreven modellen. Daar is op zich niets mis maar het vergt wel compromissen op het gebied van maatvoering en ruimte. De productieversie van de Concept Recharge zal als eerste Volvo gebruik maken van een nieuw elektrisch platform.

  Meer ruimte, meer mogelijkheden

  Dit nieuwe platform heeft een vlakke vloer waaronder zich het accupakket bevindt. Doordat de verbrandingsmotor achterwege blijft, kunnen de ingenieurs van Volvo-ingenieurs de wielbasis en ook de wielen kunnen vergroten en de overhangen voor en achter kunnen inkorten. Zoals we wel vaker bij elektrische platforms zien geeft dit aanzienlijk meer ruimte en mogelijkheden in het interieur. Bij de Concept Recharge hebben de ontwerpers die extra mogelijkheden benut om de stoelen anders te rangschikken. Ook hebben ze de daklijn geoptimaliseerd en de motorkap lager gemaakt. Dit zorgt voor een betere aerodynamica. Dat leidt weer tot een hogere efficiëntie en dus ook een grotere actieradius. De hoge zitpositie, die bij SUV’s zo gewaardeerd wordt, is daarbij behouden gebleven.

  Volvo Concept Recharge

  Nieuwe designtaal

  Ook introduceert Volvo met de conceptauto een nieuwe designtaal. Hierbij hebben de ontwerpers alle overbodige elementen verwijderd. “Wat overblijft is vlak en glad en met de grootste precisie ontworpen”, aldus de Zweedse autofabrikant.

  De klassieke grille is bij een elektrische auto overbodig. Bij de Volvo Concept Recharge heeft de grille plaatsgemaakt voor een schild-achtige structuur, die aan beide zijden wordt geflankeerd door een nieuwe interpretatie van de ‘Thors Hammer’ koplampen. Aan de achterzijde zien we de voor Volvo kenmerkende verticale achterlichten. Uiteraard in een nieuwe vorm. Bijzonder is dat ze bij hogere snelheden uitzetten om de aerodynamica te verbeteren.

  “Nu we op weg zijn naar onze volledig elektrische toekomst, interpreteert de Volvo Concept Recharge ons design-DNA op een moderne en frisse manier,” zegt Page. “Hij heeft alles wat klanten mogen verwachten van een volledig elektrisch Volvo-model. Het zal spannend zijn om deze filosofie toe te passen op onze volgende generatie auto’s.”

  Autonome rijtechnologie

  Op het dak van de Concept Recharge bevindt zich een door LiDAR-sensor. Die verzamelt informatie over de omgeving van het voertuig en speelt een centrale rol in Volvo’s toekomstige autonome rijtechnologie.

  Volvo Concept Recharge

  Interieur

  Het interieur laat ook de nieuwe designtaal zien. De auto heeft een geheel vlakke vloer die niet alleen meer ruimte biedt maar ook een optimale zitpositie voor alle inzittenden mogelijk maakt.

  In het dashboard zien we een groot, verticaal geplaats 15-inch touchscreen dat het middelpunt van het nieuwe infotainmentsysteem vormt. De strakke lijnen en een royaal gebruik van zowel duurzame als natuurlijke materialen in de Concept Recharge zullen ook kenmerkend worden voor de interieurs van andere nieuwe Volvo-modellen.

  “Binnen hebben we een echt Scandinavische huiskamersfeer gecreëerd,” zei Page. “Hier wordt onze nieuwste bedieningstechnologie gecombineerd met mooie duurzame en natuurlijke materialen. Elk element is als een kunstwerk en zou ook werken als een afzonderlijk meubelstuk in een kamer. Wij gebruiken de vooruitgang niet als doel op zich, maar richten ons op de voordelen die ermee gepaard gaan.”

  Volvo Concept Recharge

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Met het verbod op benzineauto’s vanaf 2035 komt de schone stad dichterbij

  Vanaf 1 januari 2035 is het niet meer mogelijk een nieuwe auto op benzine, diesel of gas aan te schaffen. Hoog tijd dus om ons klaar te maken voor deze verandering, en de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen.

  e-Videos