De Avenger wordt de eerste elektrische Jeep

elektrische Jeep Avenger

Wat betreft elektrische modellen heb je bij Jeep tot dusver alleen keus uit plug-in hybrides. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Jeep vertelde meer over zijn elektrificatieplannen en zal op de Autosalon van Parijs de nieuwe Avenger presenteren. Dat wordt Jeep’s eerste volledig elektrische SUV voor de Europese markt.

Made in Europe

Het is de bedoeling dat die Jeep Avenger volgend jaar al op de markt komt. Hij is niet alleen voor de Europese markt bedoeld, maar wordt ook in Europa gebouwd. De Jeep Renegade zal in de Stellantis-fabrieken in het Poolse Tychy worden gebouwd.

elektrische Jeep Avenger

Deze Avenger zal uiteraard niet het enige volledig elektrische model van Jeep blijven. We kunnen tegen eind 2025 nog drie elektrische Jeeps tegemoet zien. Dat zijn onder andere een geheel nieuw model. De Recon terreinwagen zal namelijk de Wrangler op gaan volgen. In het hogere segment komt er ook een elektrische Wagoneer S. Daarnaast mogen we waarschijnlijk ook een volledig elektrische Grand Cherokee verwachten. Verder heeft Jeep de ambitie om tegen het eind van dit decennium marktleider op het gebied van elektrische SUV’s te zijn.

Stellantis e-CMP architectuur

De Avenger wordt het kleinste model in het Jeep-programma. Het zal niemand verbazen dat men voor de Jeep Avenger een kijkje heeft genomen in het enorme aanbod componenten van moederbedrijf Stellantis. Hieruit selecteerde men voor de Avenger de bekende e-CMP-architectuur. Die wordt ook gebruikt voor onder anderen de Peugeot e-2008 en Opel Mokka-e. Bijzonder is dat de Jeep Avenger de eerste auto op het e-CMP-platform wordt die ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar zal zijn.

elektrische Jeep Avenger

Actieradius tot 400 kilometer

Volgens Jeep krijgt de Avenger een actieradius van 400 kilometer, een kilometer of 50 meer dus dan zijn broertjes en zusjes van Stellantis. Aan de hand van het accupakket mogen we verwachten dat de Avenger het bekende 50 kWh accupakket zal krijgen. De laadsnelheid aan de DC-lader zal dan waarschijnlijk 100 kW bedragen.

Over het interieur van de Jeep Avenger is nog weinig bekend. Wel vertelde men dat hij de nieuwste generatie van het Jeep Uconnect-infotainmentsysteem krijgt.

elektrische Jeep Avenger

Vorig artikelGetest: de BYD Han – veelbelovend
Volgend artikelMullen Automotive neemt meerderheidsaandeel in Bollinger Motors

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in