donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsDe Autovia EV-21 zou de perfecte elektrische auto moeten zijn, maar ze...

  De Autovia EV-21 zou de perfecte elektrische auto moeten zijn, maar ze zijn toch iets vergeten

  Vandaag is het “World EV Day”. Naar aanleiding daarvan heeft Autovia, de Britse uitgever van diverse bekende automagazines, de beste eigenschappen van de elektrische auto’s die nu te koop zijn, gecombineerd tot een hypothetische auto die de ideale elektrische auto zou moeten zijn.

  Voor Britse kopers althans, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk ook heel aardig voor Nederlandse kopers gelden. Het Britse verbod op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor is gepland voor 2030. Dat jaar komt met rasse schreden naderbij. De overgrote meerderheid van de autofabrikanten hebben toegezegd dat ze in Europa tegen die tijd volledig “elektrisch gaan”.

  Maar men wilde nu al een real-world model creëren dat aan alle criteria voldoet. Hiermee wil men laten zien dat veel elektrische auto’s die nu te koop zijn, allang voldoen aan de verwachtingen van kopers die de overstap naar elektrisch rijden willen maken. Dit moet zelfs de meest terughoudende kopers van de voordelen van elektrisch rijden overtuigen.

  Alle wensen en verwachtingen op één grote hoop

  Daarom ontwierp men, in samenwerking met experts van Auto Express, BuyaCar, Carbuyer, CarThrottle, DrivingElectric en Evo de Autovia EV-21. Een volledig hypothetisch ontwerp, waarvan de belangrijkste kenmerken zijn gebaseerd op de mening van automobilisten, verzameld via Autovia’s jaarlijkse Driver Power enquête onder autobezitters. Daarnaast heeft men ook gekeken naar de interesses en prioriteiten van de lezers van Auto Express en DrivingElectric, inzichten in de tweedehandsmarkt via de website BuyaCar plus de deskundige mening van de eigen schrijvers.

  Vervolgens heeft men een auto gecreëerd door elementen van bestaande modellen van Audi, BMW, Citroën, Honda, Lexus, Mercedes, MG, MINI Porsche en Vauxhall (Opel) te mixen.  Zo heeft men de lage prijs en onderhoudskosten van de elektrische modellen van MG, de garantie van wel 10 jaar op de Lexus UX 300e, de lage gebruikskosten van de Vauxhall/Opel Corsa-e, de snelle 800v oplaadmogelijkheid van de Audi e-tron GT, de enorme actieradius van de Mercedes EQS en de praktische vormgeving van de Citroen e-Berlingo (en zijn zustermodellen van Peugeot en Vauxhall/Opel) gecombineerd. Er moest ook wat emotie worden toegevoegd, in de vorm van het coole interieur van de BMW i3, het rijcomfort van de Hyundai Ioniq 5, de gadgets van de Honda e, de indrukwekkende prestaties van de Rimac Nevera, de handelbaarheid van de Porsche Taycan en het pure gevoel van plezier van de MINI Electric.

  “Doorbraak van de EV is dichterbij dan veel mensen denken”

  Autovia-hoofdredacteur Steve Fowler: “Het onthullen van onze eigen perfecte elektrische auto door het allerbeste van bestaande EV’s te combineren in één hypothetische auto is de beste manier om te illustreren dat de definitieve doorbraak voor EV’s dichterbij is dan veel mensen beseffen. We hebben rekening gehouden met elk aspect van de beste EV’s op de huidige markt, van de prijs en de gebruikskosten tot de oplaadsnelheid, de actieradius, de praktische bruikbaarheid en het comfort.

  Wat is jouw ideale elektrische auto?

  Helaas zijn de Britten een belangrijk dingetje vergeten: de ideale elektrische auto moet er ook nog een beetje knap uitzien. De Britse ‘creatie’ lijkt vooral op het monster van Frankenstein en zal dus volstrekt onverkoopbaar zijn. Maar deze ‘creatie’ brengt ons wel op een idee: waaraan zou jouw elektrische auto moeten voldoen? Wat zijn jouw ‘harde’ eisen, en jouw wensen? Of vind jij dat een van de bestaande of aangekondigde elektrische auto’s al aan jouw ideaalbeeld voldoet? Laat het hieronder weten in de reacties. We zijn reuze benieuwd!

  Gerelateerd

  5 REACTIES

  1. Waar zou mijn ev aan moeten voldoen?
   Licht gewicht,
   Lage roestgevoeligheid
   Stil interieur met goed instelbare audio.
   Goed instelbare stoelen
   Laag verbruik bij 100 km per uur.
   Een onderhoudsmelding op basis van daadwerkelijke slijtage en efficiënte verlies. Hieronder valt dan ook onderhoudslaadcycli die de verschilspanning in de batterij verlagen en zo de SOH optimaal houden.

  2. Waar zou mijn ev aan moeten voldoen?
   Licht gewicht,
   Lage roestgevoeligheid
   Stil interieur met goed instelbare audio.
   Goed instelbare stoelen
   Laag verbruik bij 100 km per uur.
   Een onderhoudsmelding op basis van daadwerkelijke slijtage en efficiënte verlies. Hieronder valt dan ook onderhoudslaadcycli die de verschilspanning in de batterij verlagen en zo de SOH optimaal houden.
   Een laadsnelheid op AC van 44 kW.

  3. Slechts 2 punten:
   Comfort van een hedendaags met fossiele brandstof aangedreven voertuig.
   Een electrische motor agevoed door Groene Waterstof.

   Alle andere oplossingen, zijn typische Green Washing oplossing, waarvan een fossiel/hybride
   nog de beste is.

  4. Ben het met Aart eens, maar zou wel handig zijn als deze ook nog en flinke caravan kan trekken zonder elk laadstation te moeten bezoeken.

  5. @Aart: vanwaar die 44 kWh? Voor nog sneller opladen op het werk? (Thuis is zo’n aansluiting amper te krijgen en is het vastrecht ook behoorlijk hoog)

   @Paul: en dan hebben we het nog niet eens over het noodgedwongen afkoppelen van de caravan bij een laadpauze. Hopelijk kan een auto-caravan combinatie in de toekomst gebruik maken van de snelladers voor trucks. Dan is afkoppelen niet nodig.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos