Homee-NieuwsDe Aura Conceptcar is de ultieme sportauto voor de zondagse ritjes

De Aura Conceptcar is de ultieme sportauto voor de zondagse ritjes

Wie zei ook alweer dat elektrische auto’s allemaal op elkaar lijken? En dat ze nooit zo mooi kunnen zijn als een auto met verbrandingsmotor? Het oogstrelende ontwerp van de Aura bewijst het tegendeel. Een paar Britse bedrijven ontwikkelde deze wonderschone elektrische sportauto tijdens de lockdown.

Bezigheidstherapie

Op de CENEX Low Carbon Vehicle Show op de Engelse Millbrook Proving Grounds werd deze week de volledig nieuwe elektrische roadster Aura gepresenteerd. Een conceptauto zonder merknaam, ontstaan door de samenwerking van vier afzonderlijke Britse merken. Voor deze bedrijven – Astheimer Design, BAMD Composites, Conjure en Potenza Technologies – lag het leven even stil door de lockdown. Ze besloten om hun tijd te steken in een project dat al een tijdje in hun hoofd rondspookte. Mede dankzij de financiering van het Britse Office for Zero Emission Vehicles ontwierpen, ontwikkelden en bouwden de bedrijven met de hand een werkend prototype van hun Aura conceptauto.

Aura Conceptcar

Een écht groene sportwagen

De inspiratie voor het concept van de Aura ligt ongetwijfeld bij iconische Britse sportwagenmodellen uit vervlogen tijden zoals de Triumph Spitfire en MG Midget. Auto’s die vooral op zondag werden gebruikt voor een ritje door de ‘countryside’. De Aura is ook bedoeld voor de ‘zondagsrijder’, maar dan wel voor eentje die in plaats van het ‘Britisch Racing Green’ prijs stelt op een echt ‘groene’ sportauto.

De bedrijven gingen dan veel verder dan het plaatsen van een accu en een elektrische aandrijving in een bestaand platform voor een kleine sportwagen. Ze ontwikkelden een geheel nieuw en origineel ontwerp. De Aura heeft uitgesproken minimalistisch ontwerp, bijna een sculptuur zelfs. Een schoonheid die je uitdaagt om van te genieten van iedere centimeter van de 644 kilometer rijbereik die hij biedt.

Aura Conceptcar

Twee accupakketten

De ontwikkelaars van de Aura hebben ervoor gekozen om twee accupakketten in de auto in te bouwen. Een van de 44 kWh-accupakketten is vooraan ingebouwd, het andere pakket is onder het spaceframe chassis ingebouwd. De plaatsing helpt het gewicht te verdelen ten opzichte van de achterin geplaatste aandrijflijn. Ook blijven de accu’s zo beter toegankelijk voor onderhoudsdoeleinden. De neutrale gewichtsverdeling en achterwielaandrijving geven de Aura een levendig weggedrag.

Over dat chassis zit een carrosserie die een beetje aan een sigarendoos doet denken. Die carrosserie is overigens gemaakt van een lichtgewicht natuurvezel-composiet. Dankzij het lage gewicht en de lage luchtweerstand heeft de Aura een geschatte actieradius van maar liefst 644 km. Over de prestaties is helaas niets bekend gemaakt.

Aura Conceptcar

Het interieur is ook zo’n minimalistisch wonder, waar de bestuurder en passagier in plastic kuipstoelen moeten zitten. Het stuur gaat nog een stapje verder dan de eigenwijze stuurwielen die Citroën maakte. In het middelste gedeelte van het stuur bevindt zich namelijk een rond display, dat automatisch waterpas blijft. Verder heeft de Auro nog een 10 inch scherm voor de navigatie en infotainment, dat draait op Android OS. De centrale computer analyseert de rijomstandigheden, het profiel van de bestuurder, de oplaadpunten in de buurt en andere factoren om het energieverbruik te optimaliseren, de tijd te beheren en bestuurders naar oplaadpunten langs de route te leiden.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos