De AA Cargo van Aidea moet de bezorgmarkt in Japan flink opschudden

Aidea AA Cargo electrische cargobike

Elektrische twee- en driewielige cargobikes zijn populair in verschillende landen in Azië en Europa. Ook in Japan worden ze vaak ingezet voor het bezorgen van eten en drinken. Fabrikant Aidea komt nu met een nieuwe van de AA Cargo cargotrike. Die moet de manier waarop voedsel bezorgd wordt flink veranderen.

De cargotrike als rijdend reclamebord

De cargotrike van Aidea maakt het uitleveren van bestellingen vooral een stuk effectiever, tegen lagere prijzen. Het opladen van zo’n elektrische trike is namelijk veel goedkoper dan het gebruik van een voertuig met een verbrandingsmotor. Een ritje kost ongeveer 1,1 yen (77 eurocent) per kilometer. Daarnaast besparen bedrijven flink op de exploitatiekosten. Daarnaast is het een duurzamere keus. Een elektrische trike produceert immers geen CO2. Opladen met groene stroom maakt het uiteraard wel een stuk duurzamer. De trike van Aidea is vooral bedoeld voor bezorgingen binnen een straal van zes tot zeven kilometer van de winkel.
Aidea AA Cargo electrische cargobike
De cargotrike is duidelijk afgeleid van een scooter, maar dan met twee achterwielen, een grote bagagecontainer en een dakje met voorruit. Uiteraard kan hij in de huisstijl van de klant geleverd worden, dus volledig in kleur, met logo’s en graphics. Daarmee is het een soort van reclamebord op wielen, waarmee bezorgdiensten zeker de aandacht zullen trekken.

Versere maaltijden

Machines als de AA Cargo van Aidea zorgen ervoor dat maaltijden verser blijven. In Azië wordt bijvoorbeeld veel curry en soep gegeten, wat het bezorgen delicaat maakt. Omdat de elektrische AA Cargo geen last heeft van trillingen van de motor, zouden de producten verser moeten blijven. Dan ben je natuurlijk nog wel sterk afhankelijk van de staat van de weg. Fabrikant Aidea wijst er wel op dat de trike vooral voordelen biedt in dichtbevolkte stedelijke regio’s, waar de wegen goed onderhouden en verzorgd zijn.

Aidea AA Cargo electrische cargobike

Samenwerking met grote bedrijven

Aidea heeft in Japan de eerste elektrische trikes al geleverd aan grote bedrijven. Zo zoekt Aidea de samenwerking op met marktleiders als Japan Post, DHL en McDonalds. Ook werkt de fabrikant samen met Curry House CoCo, een franchiseketen met meer dan 1200 landelijke winkels. Met de elektrische cargotrikes willen de bedrijven hun dagelijkse bezorgactiviteiten optimaliseren.

‘Desruptive’

De fabrikant hoopt met de komst van de cargotrike een ‘desruptive’ effect op de bezorgmarkt in Japan te bewerkstelligen. Wie weet zien we deze trikes in de toekomst ook wel in Amsterdam of andere Nederlandse steden rijden.

 

Bron en foto’s: Young Machine

Vorig artikelPolestar 3 eind volgend jaar leverbaar
Volgend artikelEerste exemplaren Voyah Free onderweg naar Noorwegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in