Renault ZOE tweede generatie

De 200.000e Renault ZOE gaat naar Nederlandse klant

Een prachtige mijlpaal voor de Renault ZOE, die alweer zeven jaar op de markt is. Renault meldt namelijk dat de 200.000e ZOE van de band is gerold. Het betreft een zwarte ZOE Intense die naar een Nederlandse koper gaat. Deze ontving de sleutel van zijn nieuwe Renault op symbolische wijze tijdens een speciale ceremonie.

Flins

De Renault ZOE wordt geproduceerd in het Franse Flins. Van de eerste generatie zijn hier zo’n 180.000 eenheden van deze compacte elektrische auto gebouwd. Sinds juli 2019 wordt in de Renault-fabriek in Flins de tweede generatie van de ZOE gebouwd. Hiervan zijn ook al alweer 19.500 eenheden gebouwd. Deze worden geleverd naar maar liefst 25 landen in heel Europa. Flins is Renault’s meest traditionele Franse locatie en bestaat al sinds 1952. Er zijn in deze fabriek meer dan 18,3 miljoen voertuigen, verdeeld over 20 verschillende modellen, gebouwd. Momenteel werken er ongeveer 2.640 medewerkers in twee ploegen. Zij bouwen er behalve de Renault ZOE ook de nieuwe Nissan Micra en andere modellen.

Nieuwe accu en motor

De nieuwste generatie van de ZOE kan worden geleverd met een nieuwe lithium-ionaccu met een capaciteit van 52 kWh. Hiermee heeft de auto een bereik tot 395 kilometer (conform de WLTP-cyclus). Daarnaast kun je in plaats van de bekende 110 kW-motor ook kiezen voor de nieuwe motor die een vermogen van 135 kW levert. Laden kan aan de wallbox of bij een openbare lader. Snelladen kan met de Combo CSS-aansluiting tot maximaal 50 kW. Daarmee kun je in een half uurtje tot 150 kilometer laden.

Bevestigd: de ZOE RS komt er echt!

Op de website van Renault staat nu gewoon te lezen dat er inderdaad een extra sportieve en snelle ZOE RS komt. Helaas moeten we er nog wel drie jaar op wachten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven