DB Schenker bestelt bijna 1500 elektrische trucks bij Volta

Volta Trucks Zero order DB Schenker

Toch best wel een droomorder voor het Engelse Volta Trucks. De Duitse transporteur DB Schenker heeft namelijk bijna 1470 elektrische Zero trucks bij de Engelse fabrikant Volta Trucks besteld. Bovendien kondigde men ook een nauwe samenwerking aan. DB Schenker zal prototypes van de Volta gaan testen.

Grootste Europese order ooit voor elektrische trucks

Het is volgens Volta Trucks de grootste order ooit voor volledig elektrische vrachtwagens in Europa. “De samenwerking met DB Schenker voor de grootste order voor volledig elektrische vrachtwagens in Europa toont het vertrouwen aan van grote distributeurs in ons vermogen om op tijd en met de hoogste kwaliteit een emissievrij voertuig van wereldklasse te leveren”, zegt Essa Al-Saleh, CEO van Volta.

Nog een laatste praktijktest

De grote Duitse transporteur zal de prototypes van Volta in het voorjaar en de zomer onder reële omstandigheden gaan testen. Volta Trucks zal de bevindingen van die tests in de serieproductie meenemen. Die serieproductie is overigens al gepland vanaf eind volgend jaar. Volta Trucks zal ze gaan bouwen in het Oostenrijkse Steyer, in een voormalige de fabriek van vrachtwagenfabrikant MAN.

Volta Zero

De volledig elektrische Volta Zero is een 16-tons truck met een bereik van 150 tot 200 kilometer. Een van de meest opvallende aspecten aan de Volta Zero is de centraal geplaatste bestuurdersstoel. Hiermee heeft de bestuurder van de Zero een zichthoek van 220 graden. Hierdoor zijn met name fietsers en voetgangers beter te zien.

DB Schenker zal de Volta Zero zal in diverse Europese terminals gaan inzetten om onder meer goederen van distributiecentra naar stadscentra en stedelijke gebieden te vervoeren. Het betreft hierbij tien locaties in vijf landen. Dat betreft onder anderen het Ruhrgebied, de andere worden niet genoemd.

Ook een 12-tons variant

Er is ook sprake van een mogelijke order voor de 12-tons variant van de Volta Zero. Het bepalen van de specificaties daarvan zijn onderdeel van het aangekondigde partnerschap van Volta Trucks en DB Schenker.

De Volta Zero is voor DB Schenker niet bepaald de eerste elektrische truck in zijn vloot. Het logistieke bedrijf test al een paar jaar elektrische trucks in Berlijn en sinds vorig jaar nam DB Schenker ook de eerste Volvo FL Electric in zijn vloot in op. Vorig najaar bestelde men ook 36 eenheden van de Fuso eCanter.

Vorig artikelDe Precept gaat in 2024 als Polestar 5 in productie
Volgend artikelNissan wil grote inhaalslag op het gebied van elektrificatie maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in