Dayi Motor presenteert e-Odin Pro elektrische motorfiets

e-Odin Pro elektrische motorfiets

De nieuwe eOdin Pro wordt door de Chinese producent Dayi Motor gepresenteerd als de krachtigere opvolger van de in 2019 geïntroduceerde eOdin 2.0. En dat was op zich best wel een interessante elektrische motorfiets, met name door de scherpe prijs.

Het is best wel gedurfd, om als Chinese fabrikant de naam van een Noorse god te gebruiken. Maar die naam past misschien wel heel goed bij de transitie naar elektrisch rijden, en ook bij de opkomst van de Chinese auto- en motorfietsmerken. In de Noorse mythologie was Odin namelijk een god die conflicten veroorzaakte en die de machtsverhoudingen tartte.

Aantrekkelijke prijs

Door die aantrekkelijke prijs is de drempel om een elektrische motorfiets kopen uiteraard veel lager. Ook de nieuwe eOdin Pro – naar schatting ongeveer 4.500 euro – kost ongeveer hetzelfde als een wat duurdere e-bike of elektrische scooter. Als je over een motorrijbewijs beschikt heb je met een elektrische motorfiets, waarmee je immers ook de snelweg op mag, natuurlijk veel meer gebruiksmogelijkheden. Qua prestaties is het geen topper maar is hij wel prima bruikbaar. Als er maar voldoende aantrekkelijk aanbod zoals deze eOdin is, zal de transitie naar elektrische rijden ook bij de motorfietsen in een stroomversnelling komen.

e-Odin Pro elektrische motorfiets

Compacte ‘naked bike’ voor woon-werkverkeer

Op zich ziet de eOdin Pro er allesbehalve standaard uit. De fabrikant heeft geen moeite gedaan om een heel uniek model te ontwerpen. Juist door de combinatie van een vrij conventionele naked bike en de afwijkende proporties door het ontbreken van een conventioneel motorblok ziet hij er niet bepaald ‘standaard’ uit. De 17-inch wielen geven hem een volwassen uiterlijk, toch is hij een stukje compacter dan de doorsnee motorfiets. Daardoor is hij ook heel goed geschikt voor gebruik in de stad. Echt een basic motorfiets voor no-nonsense woon-werkverkeer dus.

Wie iets bekends denkt te zien, met name bij de koplamp: dat kan kloppen. Maar denk niet dat Dayi motor een restpartijtje koplampen van de eerdere BMW S 1000 R op de kop heeft getikt. Het kan natuurlijk niet anders dan dat men zich daar wel door heeft laten inspireren.

Drie versnellingen

Interessant is niet alleen de prijs, maar ook het feit dat de Dayi eOdin Pro een transmissie met drie versnellingen heeft, inclusief een achteruitversnelling. Die versnellingen kunnen geen kwaad, want de Dayi eOdin Pro weegt inclusief accu ruim 200 kilo. Best een zwaargewicht dus. De eerdere versie van deze motorfiets beschikte over een vermogen van 10 kW. Die moest er gezien het gewicht dus aardig aan moeten trekken. De nieuwe Pro-versie van de eOdin beschikt over 12 kW en is dus een stukje vlotter, al zal hij het qua prestaties nog steeds moeten afleggen tegen concurrenten als de Energica en Lightning. De eOdin Pro beschikt over een 10 kWh accupakket, waarmee volgens de fabrikant een actieradius van ruim 200 kilometer mogelijk moet zijn. De motorfiets beschikt over een Type 2 laadstekker, waarmee het opladen ongeveer 10 uur duurt.

Naar Europa

Op dit moment is de E-Odin al gecertificeerd in Europa. De prijs en beschikbaarheid zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Dayin vermeldt de modellen al op de website, waar ook “EU Warehouse” staat. Hij komt dus daadwerkelijk naar Europa. Maar dat wil nog niet zeggen dat hij al leverbaar is, laat staan op voorraad.

Vorig artikelBMW gaat kleine serie van de iX5 Hydrogen bouwen
Volgend artikelLightyear haalt geld op voor ontwikkeling tweede model

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in