DAF levert eerste CF Electric-vrachtwagen aan supermarktketen Jumbo

DAF Trucks heeft zijn allereerste elektrische vrachtwagen afgeleverd aan de supermarktketen Jumbo. De CF Electric is ontwikkeld door DAF en VDL. Hij heeft een actieradius van niet meer dan 100 kilometer, maar kan in slechts anderhalf uur weer volledig worden opgeladen.

“Elektrische vrachtwagens zullen de norm gaan worden in stedelijke gebieden”, zegt DAF-topman Harry Wolters. “Niet vandaag, niet volgend jaar, maar zeker in de nabije toekomst. De praktijktesten samen met VDL en Jumbo zullen ons belangrijke informatie opleveren. Niet alleen op het gebied van technologie, maar ook als het gaat om de operationele aspecten van elektrische vrachtwagens. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat het uiteindelijke productiemodel van de CF Electric optimaal voldoet aan de vraag vanuit de markt.” Jumbo-directeur Frits van Eerd wil de uitstoot van zijn distributievloot in de komende twee jaar met vijftig procent verminderen in vergelijking met 2008. Uiteindelijk moeten 45 procent van alle Jumbo-supermarkten met elektrische vrachtwagens bevoorraad gaan worden.

E-Power Technology-aandrijflijn

De 9700 kilogram wegende DAF CF Electric heeft een actieradius van 100 kilometer, dus kan hij winkels bereiken binnen 50 kilometer van het distributiecentrum in Veghel. Hij is uitgerust met een elektrische E-Power Technology-aandrijflijn van VDL. Voor de aandrijving zorgt een 210 kW en 2000 Nm leverende elektromotor, die zijn stroom krijgt van een 170 kWh-batterij. Die laatste kan in een half uur snel worden bijgeladen. Om hem volledig op te laden is anderhalf uur nodig. DAF onthulde de CF Electric afgelopen zomer.

Vorig artikelOpel-thuisbasis Rüsselsheim krijgt één laadpaal per 72 inwoners
Volgend artikelChinese elektromerk NIO introduceert 544 pk sterke ES6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in