donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsCupra UrbanRebel Concept is rebels voorproefje van elektrische stadsauto

  Cupra UrbanRebel Concept is rebels voorproefje van elektrische stadsauto

  Cupra heeft beelden vrijgegeven van de UrbanRebel Concept. Ondanks de enorme achterspoiler is deze auto overduidelijk een voorproefje  van de verwachte elektrische kleine auto van de Volkswagen Groep. Die zal waarschijnlijk ook verkrijgbaar zijn als Volkswagen en Skoda.

  VW Groep ontwikkelt elektrische stadsauto

  Seat/Cupra is binnen de Volkswagen Groep aanwezen om tegen 2025 een volledig elektrische stadsauto op de weg te brengen. Met de concept-car Urban Rebel Concept laat de sportieve Seat-dochter op de IAA in München zien hoe die auto eruit zou kunnen zien. Nu nog als racewagen, het uiteindelijke model zal die redelijk extreme uitstraling gelukkig ontberen.

  Cupra-baas Wayne Griffiths: “De elektrische stadsauto is een belangrijk strategisch project – niet alleen voor ons bedrijf, maar voor de hele Volkswagen Groep. Ons doel is namelijk om in Martorell meer dan 500.000 elektrische stadsauto’s per jaar te produceren voor de verschillende merken van de Volkswagen Groep.”

  Cupra UrbanRebel Concept

  Afmetingen geen verrassing

  De wegversie van de UrbanRebel Concept zal gebaseerd zijn op het MEB-Short platform. Dat is een verkortere versie van de modulaire MEB-architectuur van de Volkswagen Groep. Op die architectuur staan ook de VW ID.3 en ID.4 alsmede de Skoda Enyaq, Cupra Born en Audi Q4 e-tron. Die architectuur is te lang voor een stadsauto, vandaar de Short-variant.

  Het voorproefje geeft met een totale lengte van 4,08 meter, een breedte van 1,80 meter en een hoogte van 1,44 meter overigens al een aardige indicatie van de afmetingen van de toekomstige elektrische stadswagen. Het zal geen verrassing zijn dat die afmetingen aardig in de buurt van die Opel Corsa-e en Peugeot e-208 komen.

  Cupra UrbanRebel Concept

  Rebels karakter

  Voor de conceptauto voegde men niet alleen diverse elementen uit de autosport toe maar wijzigde men de auto ook op diverse plekken om hem een “rebelse karakter” te geven. Vooral de haaienneus en de achterkant met de enorme spoiler, die is geïnspireerd op de virtuele racewagens uit de videogamewereld, vallen in het oog. De Cupra UrbanRebel Concept heeft een continu vermogen van 250 kW (340 pk) en een piekvermogen van maximaal 320 kW (435 pk). Daarmee accelereert, hij in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

  De Urban Rebel Concept zal voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld tijdens de IAA op het pre-openingsevenement van de nieuwe Cupra City Garage in München.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos