Cupra: Tavascan komt in 2024, UrbanRebel in 2025

Cupra nieuwe elektrische modellen in 2024 en 2025

Seat lanceerde zo’n vier jaar geleden het nieuwe merk Cupra. Het begon als een soort van ‘prestatiegericht’ submerk. Het is inmiddels aan het uitgroeien tot een zelfstandig merk. Cupra heeft met de Born ook een elektrisch model en kondigt nu twee nieuwe elektrische modellen aan.

Het meest succesvolle model van Cupra is op dit moment de Formentor, het model toen Cupra een onafhankelijk merk werd. Er zijn al 100.000 van deze SUV verkocht, die in Nederland alleen als plug-in hybride wordt aangeboden. De Formentor krijgt binnenkort gezelschap van de Terramar, een 4,50 m lange SUV. Ook deze wordt gemaakt met verbrandingsmotoren alsmede een plug-in hybride aandrijflijn.

Op weg naar een ‘elektrisch merk’

Daarmee is de Terramar, die in 2024 op de markt komt, meteen de laatste Cupra die met verbrandingsmotoren op de markt verschijnt. Want het is de bedoeling dat Cupra tegen 2030 een volledig elektrisch merk is. Dat betekent dat er nog wat nieuwe elektrische modellen bij moeten komen. Die staan uiteraard al in de planning.

In 2024 komt de Tavascan, een elektrische SUV met coupé-achtige lijnen. Een cross-over zeg maar. Volgens Cupra-topman Wayne Griffiths zal vooral het futuristisch ogende interieur bijzonder fraai zijn.

UrbanRebel

Vervolgens – we hebben het dan over 2025 – komt de UrbanRebel. Een belangrijk model voor Cupra, mede omdat dit een van de langverwachte kleine elektrische auto’s van de Volkswagen Group wordt. De ongeveer 4 meter lange Cupra UrbanRebel wordt dus ook een stuk betaalbaarder dan de Cupra Born. Men heeft het over prijzen vanaf zo’n 25 mille. Waarschijnlijk krijgt hij, met als de andere kleine elektrische modellen van de VW Group, het MEB-Small platform. Dat is in ontwikkeling bij Cupra, dat in de groep is aangewezen als verantwoordelijke voor de ontwikkeling van de kleinere elektrische modellen.

Cupra UrbanRebel

Designtaal

Behalve een drietal modellen is er ook een nieuwe designtaal voor Cupra op komst. Een onderscheidend designelement daarvan, dat in de toekomst als een rode draad door het Cupra-design zal lopen, is het ontwerp van de koplampen. Dat zal virtueel gevormd worden door drie driehoeken. Cupra heeft facelifts voor de Formentor, Leon en Born aangekondigd zodat deze modellen ook dit front krijgen.

Ambities

Nu Cupra een zelfstandig merk binnen de Volkswagen Group is geworden, zijn er uiteraard ook ambitieuzere verkoopdoelstellingen op tafel gekomen. Cupra wil niet alleen een volledig elektrisch merk te worden, maar ook om een serieus volume draaien: “Ons doel is om op middellange termijn 500.000 auto’s per jaar af te leveren en om met onze internationale expansiestrategie zowel nieuwe markten als nieuwe segmenten aan te boren”, aldus Griffiths.

Vorig artikelStellantis en Toyota gaan samen grote elektrische bestelwagen ontwikkelen
Volgend artikelVinfast kondigt opening van 50 Vinfast Stores in Europa aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in