Cupra el-Born onthuld

Cupra el-Born moet perceptie van elektrische auto’s veranderen

Vandaag werd de Cupra el-Born onthuld. Volgens Cupra moet de el-Born de perceptie van elektrische auto’s gaan veranderen. De el-Born Concept trok vorig jaar al veel belangstelling in Genève en is sindsdien verder geëvolueerd met als resultaat de vandaag onthulde Cupra el-Born.

Sportief en dynamisch

Cupra is het sportieve merk van Seat. Het is dan ook geen verrassing dat de focus op een dynamische en sportieve look ligt, evenals op indrukwekkende prestaties. Het vermogen maakt Cupra nog niet bekend, maar wel wat je ermee kunt doen. De sprint naar 50 km/uur gaat bijvoorbeeld in 2,9 seconden. Die acceleratie is mede mogelijk door Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport). Die technologie is exclusief voor de el-Born ontwikkeld en combineert de sportieve rijhoogte met een systeem dat zich automatisch aan alle omstandigheden aanpast. Maar dat is ook het enige wat we van de prestaties te weten komen.

Verder vertelt Cupra ook het nodige over de actieradius. Die bedraagt dankzij het 82 kWh accupakket maximaal 500 kilometer. Voor wie dat onderweg niet genoeg is: de el-Born kan volgens Cupra aan de snellader in slechts 30 minuten weer van voldoende energie worden voorzien om minimaal 260 kilometer te kunnen rijden.

Duurzame sportiviteit

Ook in het interieur ligt de focus op sportiviteit. Maar ook op duurzaamheid. Cupra verwerkt in het interieur bijvoorbeeld veel gerecycelde materialen. Maar verder is het interieur van de el-Born helemaal volgens de filosofie van Cupra gebouwd: een zorgvuldige samengestelde mix van kwaliteit, performance en geavanceerde technologie. Dat uit zich niet alleen de sportieve kuipstoelen en het nieuwe stuurwiel maar ook in de keuze voor hoogwaardige materialen.

 

 

“De Cupra el-Born heeft alle genen van het merk Cupra in zich. Op basis van het oorspronkelijke studiemodel hebben we een auto met een dynamisch design, een sportieve inborst en geavanceerde technologie ontwikkeld. De Cupra el-Born is het levende bewijs dat performance en elektrificatie uitstekend samengaan,” aldus Wayne Griffiths, CEO van Cupra.

Made in Germany

Ondanks de Spaanse roots van Seat en Cupra wordt de el-Born geproduceerd in het Duitse Zwickau, waar Volkswagen momenteel ook de Volkswagen ID.3 bouwt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven