maandag, 17 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsCupra Born: Spaans temperament op Duitse basis

  Cupra Born: Spaans temperament op Duitse basis

  De nieuwe Cupra Born, die vandaag werd gepresenteerd, is het Spaanse broertje van de Volkswagen ID.3. Visueel zijn er helaas wat overeenkomsten. De Cupra Born rolt, net als de VW ID.3, in het Duitse Zwickau van de band. Ook qua prestaties zijn er amper verschil maar de uitstraling is wel dynamischer.

  Die visuele overeenkomst is natuurlijk ook het risico dat je loopt als je meerdere automodellen op een en hetzelfde platform bouwt. Je hebt te maken met nagenoeg dezelfde afmetingen en wielbasis. Bovendien heeft de Volkswagen Groep een voorkeur voor niet al te buitenissige ontwerpen. Dat betekent dat de familieovereenkomst goed te zien is. Op zich hoeft daar niets mis mee te zijn maar we kunnen ons voorstellen dat iemand die een Cupra Born heeft gekocht, het niet op prijs zal stellen dat mensen die auto voor een ID.3-kloon aanzien.

  Cupra Born

  Ook qua aandrijving zijn er amper verschillen met de VW ID.3. De Cupra Born heeft in de basisuitvoering de bekende 110 kW/310 Nm-elektromotor en achterwielaandrijving. Daarboven is er nog een versie met 150 kW. Vanaf 2022 is die ook leverbaar met het optionele e-Boost-pakket waarmee een vermogen van 170 kW beschikbaar is. Die e-Boost versie is leverbaar met twee accupakketten 58 en 77 kWh) waarmee de Cupra Born in respectievelijk 6,6 en 7,0 seconden van 0 tot 100 km/u sprint. Eigenlijk zou je nog iets meer van zo’n auto met sportieve aspiraties verwachten maar wie weet wat de toekomst ons brengt.

  De actieradius met het 58 kWh-accupakket bedraagt ongeveer 420 kilometer, met het grotere accupakket ongeveer 540 kilometer. De basisversie moet het doen met een 45kWh-accupakket waarmee hij een actieradius van zo’n 340 kilometer heeft. Het snelladen gaat met maximaal 125 kW.

  Cupra Born

  Helaas zien we ook in het interieur ook wel wat overeenkomsten met de VW ID.3. Wel heeft hij fraaie kuipstoelen en is hij standaard voorzien van een twaalf inch centraal touchscreen. Connectiviteit alom uiteraard, mede mogelijk gemaakt door de ‘My Cupra’ app. Ook de head-up display met augmented reality kennen we natuurlijk van VW. Wel heeft Cupra de ophanging van de Born met twee centimeter verlaagd en hem ook bredere banden toebedeeld.

  De prijzen van de Cupra Born zijn nog niet bekend, wel is bekend dat de auto vanaf juni gereserveerd ka worden en dat de productie in Zwickau in september van start gaat.

  Cupra Born

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos