Fresco Motors Reverie crowdfunding

Crowdfunding voor de Reverie

Afgelopen zomer gaf Fresco Motors al een voorproefje van de Reverie, een sportieve elektrische sedan. Je kon hem toen ook al reserveren. Begin dit jaar meldde de Noorse start-up dat er in de eerste week na de presentatie ruim 1500 reserveringen zijn ontvangen. Op dit moment zijn er ongeveer 3000 Reveries gereserveerd.

Marktpotentieel

Dat lijkt, vergeleken met de aantallen die een bedrijf als Tesla weet te noteren, heel bescheiden. Maar die reserveringen, waarvan het merendeel uit Noorwegen afkomstig is, vertegenwoordigen wel een geschatte waarde van meer dan 60 miljoen euro. Dat is een heleboel geld voor deze Noorse startup. Het bedrag geeft ook aan dat er aardig wat marktpotentieel is voor de Reverie. Die 60 miljoen is overigens nog lang niet genoeg om de Reverie daadwerkelijk te kunnen bouwen. Daarom heeft Fresco Motors een crowdfunding campagne gelanceerd waarmee mensen aandelen kunnen kopen. Er zijn 1000 aandelen van de 10.000 gewone aandelen beschikbaar, die 100 euro per stuk kosten.

Geen cent te veel

Als de beoogde één miljoen euro inderdaad binnen wordt gehaald, zal Fresco Motors dat gebruiken voor de financiering van de dagelijkse activiteiten en productontwikkeling in Noorwegen. Er moet nog heel wat gebeuren voordat de Reverie in productie gaat. Zo zijn er tot nu toe alleen maar computer graphics van de Reverie. Dat past ergens ook wel bij de bescheiden wijze waarop het bedrijf opereert. Espen Kvalvik, CEO van Fresco Motors, benadrukte dat hij de kosten vanaf het begin binnen redelijke grenzen wilde houden. Er komen geen complexe kantoren, fabrieken die miljarden kosten en men wil ook niet te vroeg veel personeel aannemen. “De fondsen zullen ook worden gebruikt om zakelijke leningen en kapitaal aan te trekken bij banken, de Noorse overheid en de Europese Unie, wat ook zal helpen om onze activiteiten in de nabije toekomst veilig te stellen.”

Officiële presentatie in 2021

Wie via IndieGogo een aandeel in Fresco Motors koopt, mag ook de officiële presentatie van de Reverie bijwonen. Deze is gepland voor het eerste kwartaal van 2021. Het is nog niet bekend wanneer de (serie)productie precies gaat starten.

Reverie moet betaalbaarder zijn

Fresco Motors claimt op Indiegogo dat de 4807 mm lange en 2226 mm brede sportsedan betaalbaarder wordt dan de huidige elektrische auto’s. Verder onderscheidt de Reverie zich naar eigen zeggen door de hoge veiligheid, het fraaie design en veel rijplezier.

Ongelooflijk grote actieradius

Ondanks het hoge vermogen en een topsnelheid van 300 km/u zal de Noorse Reverie naar verwachting 1000 kilometer kunnen afleggen op één lading. Volgens de ontwikkelaars kan het accupakket ook draadloos worden opgeladen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven