Crivit Urban e-bikes te koop bij Lidl

Lidl Crivit Urban e-bikes

De Duitse supermarktketen ging onlangs heel verrassende ook e-bikes aanbieden. Lidl introduceert nu ook Crivit Urban e-bikes, waarmee men een gedurfde stap in deze branche zet. Maar wat maakt deze e-bikes zo bijzonder en hoe verhouden ze zich tot de concurrentie? Hoe kansrijk zijn ze?

Een frisse wind?

De Crivit Urban e-bikes van Lidl zijn niet zomaar een toevoeging aan het reeds uitgebreide assortiment van de supermarktketen. Deze e-bikes zijn ontworpen met een minimalistisch design dat doet denken aan de stijl van VanMoof, een van de bekendste merken op de markt. Maar het gaat bij een e-bike natuurlijk niet alleen om het uiterlijk. Het hangt er ook vanaf of de specificaties van de Crivit Urban e-bikes voldoende zijn om ze – naast een scherpe prijs – ze inderdaad tot een aantrekkelijke keuze maken voor de stedelijke pendelaar of de recreatieve fietser.

Prestaties

De Crivit Urban e-bikes zijn uitgerust met een LG-accu van 36 V/10 Ah (360 Wh), die een actieradius van maximaal 70 kilometer biedt. Die actieradius is niet echt overtuigend maar ruim voldoende voor gebruik in de bebouwde kom. Recreatieve fietsers die ook wel eens wat verder willen fietsen zullen hier echter niet tevreden mee zijn. De accu is geïntegreerd in de zitbuis van de fiets en kan eenvoudig worden verwijderd om op te laden. De achterwielmotor van MIVICE. Deze biedt met een vermogen van 250 W trapondersteuning tot maximaal 25 km/u, zoals wettelijk verplicht is.

Lidl Crivit Urban e-bikes

Onderhoudsarm

De Crivit Urban e-bikes zijn uitgerust met een slijtvaste carbonriem, die zorgt voor een stille en vooral onderhoudsarme rit. Interessant is ook het lage gewicht van de Crivit e-bikes. Ze hebben een totaalgewicht van ongeveer 20 kg. Verder zijn ze IPX5-geclassificeerd, wat betekent dat ze voldoende bestand moeten zijn tegen opspattend water.

Koppelsensor

Via het geïntegreerd LED-display kunnen gebruikers kiezen uit vijf ondersteuningsniveaus. Bovendien werken de e-bikes met een koppelsensor, die intuïtief detecteert hoeveel vermogen nodig is, zonder dat er geschakeld hoeft te worden.

Best wel kansrijk

Met de introductie van de Crivit Urban e-bikes heeft Lidl een gedurfde, maar ook behoorlijk kansrijke stap gezet in de e-bike markt. De e-bikes bieden namelijk een prima combinatie van een bijdetijds, aantrekkelijk uiterlijk en een scherpe prijs (€ 1299, in heren en damesuitvoering).

Qua prestaties voldoen de Crivit Urban bikes prima voor gebruik in de bebouwde kom, precies zoals de naam ook al zegt. Voor langere afstanden biedt de accu te weinig capaciteit. Maar daardoor hebben deze fietsen ook weer een prettig laag gewicht, wat de handelbaarheid weer vergroot. Hoe het met de kwaliteit zit, en vooral de service, dat is nog even afwachten.

Vorig artikelMercedes-Benz eCitaro met brandstofcel als range-extender
Volgend artikelKomt SAIC met ‘de doorbraak’ van een EV met solid-state accu?

1 REACTIE

  1. Interessante review
    Ik volg deze ebike ook met interesse.
    Kwaliteit en after sales service van Lidl zijn dingen waar bij mij ook even vraagtekens bij staan .( Ook de geest van VanMoof zal hier verantwoordelijk voor zijn ) . Aangezien ik mijn fietsen zelf onderhoud wil ik natuurlijk wel reserve omderdelen kunnen kopen .
    De tijd zal het leren , ik wacht nog even tot volgend jaar. Dan is er vast meer bekend over kwaliteit en after sales 😉.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in