donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsCitroën presenteert eind deze maand de nieuwe elektrische ë-C4

  Citroën presenteert eind deze maand de nieuwe elektrische ë-C4

  Nadat PSA-dochter Citroën onlangs diverse nieuwe producten in het SUV-segment introduceerde, voegt het Franse merk nu de volledig elektrische ë-C4 aan het aanbod toe. Citroën noemt het een hatchback, maar de Fransen hebben hem een aardig stoer uiterlijk gegeven, als of het een SUV is. We houden het maar op een cross-over.

  Citroën elektrificeert vrolijk door

  De ë-C4 (inderdaad, mét trema) is het vijfde model van het aangekondigde ‘elektrificatieoffensief’ van Citroën. Al eerder konden we kennismaken met bijvoorbeeld de Ami, de ë-Jumpy en de ë-SpaceTourer. De nieuwe ë-C4 en (en ook de ‘normale’ C4) vieren hun wereldpremière op 30 juni 2020 in een online presentatie. Verder zal Citroën de nieuwe C4 in de tweede helft van 2020 op de Nederlandse markt lanceren.

  Comfortabele en ruime cross-over

  De nieuwe C4 moet volgens Citroën een hoogstaand comfort bieden. Als ze dat bij Citroën zo nadrukkelijk zeggen, dat moet dat wel Comfort met een hoofdletter zijn. De Fransen zijn daar immers toch wel erg goed in. Dat comfort is vooral te danken aan de ‘Advanced Comfort’-stoelen en het Progressive Hydraulic Cushions-onderstel. Binnenin moet de nieuwe C4 ook veel zit- en bewegingsruimte en praktische opbergruimte bieden. Citroën kondigt voor de passagier overigens een ‘unieke innovatie’ aan. Verder heeft het interieur van de nieuwe Citroën C4 dankzij de grote ramen en het panoramische glazen dak lekker veel daglicht en een goede ruimtelijke indruk. Uiteraard heeft de nieuwe Citroën ook de modernste technologieën en hulpsystemen in huis.

  Verder niets bekend

  Verder heeft Citroën geen gegevens van de nieuwe ë-C4 vrijgegeven. Daarom kijken we stiekem even naar de inmiddels veelgebruikte elektromotor en accu van de kleinere elektrische auto’s van de PSA-Group krijgt. Dan zou het best eens kunnen dat de ë-C4 een 100 kW elektromotor en een 50 kWh accupakket krijgt. Daarmee zal de actieradius even boven de 300 kilometer liggen. Over een paar weken weten we meer.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos